Viktor Brand

ViktorBrandViktor Brand
Kandidaat Wie is de Mol? 2015

Viktor Brand (Deventer, 19 februari 1971) is een Nederlands presentator bij SBS 6. Tot 2012 werkte hij bij het programma Shownieuws. Hij is invaller bij het programma De 25. Na een opleiding vertaler/tolk in Maastricht en een opleiding journalistiek aan de School of Media in Zwolle wilde Brand iets met televisie gaan doen. Hij kwam eerst bij de sportredactie van RTL 4 en presenteerde verder Tennis Report, samen met Celeste van Beek. Na een aantal verhuizingen van sportredactie naar sportredactie belandde hij bij Sport 7.

In 2007 deed Brand mee aan het programma So You Wanna Be a Popstar op SBS 6. Hij kwam rechtstreeks in de halve finale terecht en stond vijf keer in de sing-off, het meeste van alle deelnemers. Op 12 mei verloor hij de sing-off van Erik Hulzebosch en werd uiteindelijk derde. Via Hart van Nederland en Het Nieuws kwam Brand in aanraking met presenteren. Hij presenteerde in 1997 bij RTL 4 het programma Tennis Report, dat in 1998 bij SBS 6 een vervolg kreeg onder de naam Game Set and Match. Later ging Brand bij SBS 6 ook andere programma’s presenteren, zoals Temptation Island, Red Bull Air Race, Formule 1 en voetbal.

In 2008 presenteerde Brand, samen met Gerard Joling, het programma Holland’s Got Talent. Hierin was hij bij de audities in Hilversum achter de schermen actief en interviewde hij de kandidaten. In het voorjaar van 2009 en 2010 presenteerde Brand het satirische programma ‘Lachend het jaar in!’. Verder presenteerde hij de verbouwingswedstrijd ‘Verbouwers XXL’. Brand presenteerde van maart 2003 tot en met september 2012 de vroege editie van Shownieuws. Door de jaren heen vormde hij met onder anderen Gerard Joling, Patty Brard en Evert Santegoeds een presentatieduo. Na de vernieuwingsslag die de nieuwe directie van SBS maakte bij Shownieuws en Hart van Nederland keerde Brand niet meer terug als presentator. Op vrijdag 14 september 2012 nam hij afscheid.

In 2012 presenteerde Brand het programma De Ideale Zaterdagavond. Elke week kijkt hij bij twee bekende Nederlanders thuis naar voor hun memorabele tv-momenten. Brand zelf neemt een bloopertape mee van de bekendheid in kwestie om even lekker te lachen. Viktor is onder meer langs geweest bij Frans Bauer, Lucille Werner, Jan Smit en Marijke Helwegen. Vanaf 31 maart presenteerde Brand samen met Tooske Ragas Je Idool op het Spoor.

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s