Rik van de Westelaken

RikvandeWestelakenPers1Rik van de Westelaken
Kandidaat Wie is de Mol? 2015

Rik van de Westelaken (Vlaardingen, 22 april 1971) is een Nederlands verslaggever en nieuwslezer. Van de Westelaken groeide op in Maassluis, Hoogblokland en Uden als de oudste van drie kinderen. Hij volgde het vwo in Uden, behaalde daarna de propedeuseBestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en studeerde vervolgens Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam waar hij afstudeerde in 1996. In Leiden is hij voorzitter geweest van het dispuut AquaVite, onderdeel van de ALSV Quintus. Rik van de Westelaken begon zijn carrière op 17 jarige leeftijd bij omroep Kersenland (later Skyline RTV)in Uden. Hierna werkte hij tot 1999 voor de Amsterdamse lokale omroep AT5 op de nieuwsredactie als redacteur, verslaggever en presentator. Hierna ging hij naar NOS waar hij werkt als verslaggever en presentator van het NOS Journaal.

Van de Westelaken valt ook af en toe in bij de journaaluitzending van 20.00 uur. Incidenteel geeft Van de Westelaken, evenals collega Jeroen Overbeek les op de School voor de Journalistiek in Utrecht. Sinds eind september 2010 is Rik van de Westelaken ook invalpresentator bij het Radio 1 Journaal. Hij is in 2007 genomineerd geweest als “Best Geklede Man” door het tijdschrift Esquire. In 2008 werd hij, terwijl hij in Peking was voor de verslaggeving van de Paralympische Zomerspelen 2008, getroffen door een bacteriële infectie. Hij was daardoor geruime tijd uit de running. In februari 2009 begon hij weer als presentator bij het NOS Journaal.

Tijdens de Olympische Zomerspelen 2012, presenteerde hij vaak ’s middags en ’s avonds de nieuwsbulletins op Nederland 2. Tussendoor presenteerde hij flitsjournaals op Nederland 1. In 2014 presenteerde Rik veel speciale uitzendingen voor de NOS: de begrafenis van Nelson Mandela, de Nucleair Security Summit in Den Haag, het bezoek van Obama aan Amsterdam en de dag van Nationale rouw.

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s