Per Aflevering

Aflevering 1
– De Mol heeft bij zijn brieven een lotusbloem achtergelaten. Chris speelde in een film met de naam Lotus. 
– Chris komt in beeld met de samenstelling ‘C15.’ Dit zou erop kunnen duiden dat Chris de 15e Mol is.
– Carolina droeg erg nadrukkelijk groene nagellak gedurende aflevering 1. Groen is de kleur van de Mol.
– Evelien was de enige waarbij het computerscherm in gespiegelde richting was weergegeven.
– Evelien zegt ‘nachtblind’ te zijn.
– Op een van de schermen in het Verlaten Politiebureau staat Je Bent Hier. Dit zou subtiel kunnen verwijzen naar de Mol. Margriet is de enige die continue in de controlekamer blijft.
– Er komen veel tekenen van vuur en wierrook voor in de eerste aflevering, wat zou kunnen duiden op de achternaam van Viktor, welke Brand is.

Aflevering 2
– In de bioscoop waren eerst een paar reclames te zien. Een van die reclames was voor het merk ‘Anchor’. Een nieuwslezer wordt ook wel anchor genoemd, wat een verwijzing kan zijn naar Rik.
– Martine kwam in beeld met een joker. Vervolgens zegt ze: ‘nu heb je het dan zelf in de hand.’ Ze kan natuurlijk de joker bedoelen, maar ook het spel. Heeft Martine als Mol het spel in de hand?
– De test werd gespeeld op Independence Square: het plein van de onafhankelijkheid. Margriet is een voorstander voor de onafhankelijkheid van vrouwen.

Advertenties

Een Reactie op “Per Aflevering

  1. Afl. 1: op de sleutelhangers (1e hotel) staat “South West Suite” & “South East Suite” ===>> Spreek de 1e tekst snel uit en het klinkt als Ajouad; vertaal East in het Nederlands en je krijgt Oost. Vervolgens kun je de afkorting S.O.S. maken. Voor wie moet je uitkijken? De mol!

    Afl. 1: tijdens het gesprek, in de hotelkamer, tussen Chris en Ajouad (Chris vraagt waarom Ajouad hem nog geen vrijstelling heeft gegeven.) klikt Ajouad met zijn balpen. Dit zou een morsecode kunnen zijn voor “ik ben de mol”.

    De titel van aflevering 1 is “lezen en schrijven”. Ajouad lijkt in zijn molboekje te willen gaan lezen & schrijven. Maar hij begint vervolgens in morsecode te schrijven? Eerder (opdracht 1) “leest” hij het gezicht van die Sri Lankees. Hij ziet een kuiltje in de kin, daarmee bemachtigd hij 2 vrijstellingen.

    Afl. 2 heet “Scheepsrecht”. Pak de 2 mogelijke aanwijzingen uit aflevering 1 er nog eens bij. SOS is een afkorting voor Save Our Ship / Souls / Sailors. SOS geeft men door in morsecode. Scheepsrecht doet denken aan het gezegde “drie maal is scheepsrecht” maar kan ook staan voor maritiem recht.

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s