Aflevering 9: Verdieners en Verdachten

Molloten,

De negende aflevering was de laatste aflevering waar de Mol geld kwijt kon maken en waar de groep geld verdienen kon. Daarom is dit de laatste Verdieners en Verdachten van dit seizoen, waarin we kijken wie – op basis van het verdienen van geld – de Mol moet zijn. Komt deze persoon in combinatie met verborgen aanwijzingen, muzikale aanwijzingen, titels en andere hints erg vaak voor, dan kunnen we er niet meer omheen: die persoon is de Mol. De vorige keer waren dit de bedragen van de kandidaten:

Aflevering 8
Rik – €2005
Marlijn – €1725
Margriet – €1330
Chris – €395

In het begin van deze aflevering werd er nauwelijks geld verdiend. Marlijn heeft als enige 500 euro verdiend, maar dit had nog 1000 euro kunnen zijn. De rest van de kandidaten heeft enkel jokers gepakt, en geen geld.

Jokertafel
Rik – €0
Marlijn – €500
Margriet – €0
Chris – €0

Toen moest Chris het veld ruimen. Een aantal afleveringen terug stemden de theeplukkers op Chris als Mol. Zouden de theeplukkers niet op de Mol stemmen, dan zou er 2000 euro in de pot bij komen. Nu Chris uit het spel is, wordt er 2000 euro aan de pot toegevoegd.

Chris’ vertrek
Chris – €2000

Bij de tweede opdracht werd geen rode cent verdiend. Zowel Rik als Marlijn en Margriet hadden een zin te veel of te weinig, of klopte er iets inhoudelijk niet aan de teksten. Per tekst kon vijfhonderd euro worden verdiend, die niet aan de pot worden toegevoegd. Per kandidaat dus een minbedrag van 500 euro.

Schreeuwdictee
Rik – €500
Marlijn – €500
Margriet – €500

Voor aflevering 9 is de balans als volgt.

Aflevering 9
Rik – €500
Marlijn – €0
Margriet – €500

In een radio-interview met Chris werd verklaard dat Chris de envelop bij Bentota in aflevering 2 niet heeft zien liggen en Rik misschien wel heeft meegetrokken in zijn wil om naar de mangrove te varen. Om die reden verlagen we het bedrag van Rik met 250 euro. Daarnaast hebben alle drie de kandidaten een envelop ontvangen van de Mol zelf gedurende dit seizoen, waarvan Rik tot twee keer toe, Marlijn één keer (met Rik een keer, en een andere keer was de brief niet gericht aan haar) en Margriet ook één keer. De Mol heeft zichzelf dus sowieso een bericht gestuurd om zo geld uit de pot te halen. Het meest logische zou zijn dat Margriet of Marlijn deze berichten heeft verzonden, want voor Rik is het anders heel gemakkelijk Mollen door zichzelf brieven te zenden. Margriet en Marlijn brengen we dus nog eens 250 euro in rekening hiervoor, Rik 100 euro, omdat de kans in dit geval kleiner is dat hij de Mol is. De totale eindbalans, van alle afleveringen bij elkaar opgeteld, geeft de volgende uitslag.

Wie is de Mol? 2015
Rik – €2355
Margriet – €2080
Marlijn – €1975

Op basis van geld kan er niet echt een duidelijke onderscheid gemaakt worden; het verschil tussen Rik en Margriet is minuscuul. Toch lijkt Rik 300 euro meer dan Margriet te hebben kwijtgemaakt, en op basis van geld heeft Rik dan – hoe klein het verschil ook is – het meeste kans op Molschap.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s