Aflevering 9: Alles of Niets In Detail

Molloten,

De een-na-laatste opdracht die de kandidaten dit seizoen speelde was de keuzeopdracht. De kandidaten moesten rondom een ronde tafel komen staan. Art zou om beurten iets op tafel leggen, dat een kandidaat ten allen tijden pakken mag. Hij of zijn mag maar één voorwerp of voorwerpengroep pakken. Diegene die het snelst is, krijgt de voorwerpen. Art zegt dat dit spel het verschil kan maken tussen het wel of niet halen van de finale.

bakjeAls eerste haalt Art wat spullen uit een kistje, dat voor alle kandidaten inhoudelijk te zien is. Er zijn verschillende jokers te zien, maar Art pakt er een aantal geldbiljetten uit; 1000 euro in de vorm van briefjes van 500 euro en twee keer 250 euro. Deze legt hij voor zich neer.

Als eerste item pakt Art een joker, welke hij in het midden van de tafel ligt. De kandidaten lijken door deze ene joker niet te zijn overtuigd, aangezien niemand een poging doet om de joker te pakken. Hij verdubbelt de inzet; 2 jokers. Chris besluit nu wèl om de jokers te pakken. Rik denkt dat dat een onverstandige keuze is. In Wie is de Mol? moet je nooit iets als eerste pakken. Nooit. Er komen weer jokers op tafel. Eerst weer één joker, waarvan weer weer niemand de moeite neemt om deze te pakken; Chris heeft er tenslotte al twee. Na de verhoging naar twee jokers pakt Margriet deze.

Dan komen er blijkbaar geen jokers meer, terwijl het doosje nog wel gevuld is met verschillende jokers. In plaats daarvan legt Art 500 euro in het midden. In blinde paniek pakt Marlijn de vijfhonderd euro. bakje1Rik is de enige die nog niets heeft kunnen pakken. Er komt een envelop met een vraagteken in het midden te liggen, die Rik nog even laat liggen, maar uiteindelijk toch besluit om te pakken. In de envelop staat dat hij twee jokers bij een medekandidaat mag wegpakken. Hij doet dit bij Chris, die nu zijn jokers dus kwijt is.

Maar is hier iemand verdacht te noemen? Nee. Eigenlijk niet. Want wat is een Molse actie, en wat een kandidatenactie? Marlijn is overigens niet verdacht door 500 euro te pakken. Margriet en Rik hebben het geld kunnen zien liggen, maar toch zijn ze direct voor jokers gegaan. Rik en Margriet vertoonde dus vrij Mols gedrag ten opzichte van Marlijn deze opdracht.

Graafgroeten.
MollootBlog

Advertenties

2 Reacties op “Aflevering 9: Alles of Niets In Detail

  1. Marlijn pakte 500 euro maar het had meer kunnen worden, en ze wist dat rik met die envelop jokers af kon pakken van een andere kandidaat.

    Marlijn is mijn mol

  2. 5 mei 2012 OPIUM TV: de OPZIJ literatuurprijs met Margriet van der Linden……..Art legde bij de Moleuro’s op de tafel ook een opiumknop neer…naast alle bloemenhints dit ook een hint naar Margriet?!

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s