Aflevering 8: Theefabriek In Detail

Molloten.

In een verlaten theefabriek is een parcours uitgezet dat alle kandidaten ongezien – zonder geflitst te worden door camera’s met sluitertijd – moeten afleggen. Onderweg kunnen we per persoon €500 verdienen door 5 enveloppen mee te nemen waar dit geld in zit. Er zijn ook lege enveloppen of enveloppen met meer dan 100 euro. 10 minuten per kandidaat is er beschikbaar.

Martine gaat als eerste en komt de eerste ruimte binnen, waar ze twee flitsende camera’s ziet. Ze gaat rechtsaf en vindt daar de eerste envelop. Ze passeert de camera’s in de eerste ruimte en vervolgt haar weg naar de tweede kamer. In de tweede kamer heeft ze wat meer moeite met de camera’s en ze verschuilt zich achter een machine. Ze rent naar een hoek en wordt net niet op de foto gezet. Ze heeft nu 2 enveloppen waar bij beide geld in zit. Wanneer ze de derde ruimte betreedt, verschuilt ze zich achter de deur waar een camera boven hangt, die ze niet gezien heeft. Door deze camera blijkt ze uiteindelijk op de foto gezet te zijn. Ze zegt niet veel tegen de rest van de groep via de portofoon. Met nog 2 camera’s te gaan bij de bak, gooit ze zonder gefotografeerd te worden de enveloppen erin. Jammer dat er niets is verdiend; de vijfhonderd euro in de enveloppen is verloren gegaan.

Ze komt bij de groep en zegt dat de eerste twee camera’s gaan als ‘hutte-hutte.’ Ze meldt verder dat er zo’n 8 à 10 camera’s zijn en vermeld daarbij speciaal de camera die boven de deur hangt. Margriet gaat als tweede en met een erg observerende blik bekijkt ze de eerste ruimte. Ze haalt twee enveloppen uit de eerste ruimte. In de tweede ruimte hanteert ze de zelfde tactiek en bij één camera ontspringt ze nèt de dans.
margriet1Bij de bak communiceert ze even met de groep en loopt dan heel rustig naar het houten gevaarte toe om daar eveneens drie enveloppen in te gooien. Ze is niet geflitst en heeft de groep een extra 300 euro opgebracht. Tegen de groep zegt ze waar de instinker staat, de camera die bijna niet opvalt. Ze geeft ook advies dat je niet meteen naar de bak toe moet lopen.

Marlijn is als derde en vraagt aan de groep om niet te veel door te portofoon te zeggen. Haar tactiek is om te tellen hoe lang de sluitertijd is van de camera en vervolgens naast de andere camera’s te gaan staan, zodat ze niet kan worden vastgelegd door de camera waar ze vlak langs staat. Ze pakt door deze tactiek twee enveloppen uit de eerste ruimte. In de tweede ruimte raakt ze lichtelijk in paniek, waarbij ze zelfs even op de grond gaat liggen. In paniek gooit ze de enveloppen in de bak om zo snel mogelijk de ruimte te kunnen verlaten. Ze is geflitst en haar 250 euro gaat dus niet de pot in. Zodra Rik het gebouw binnen is tekent ze een blauwdruk van het gebouw.

Rik gaat het gebouw binnen en is na 3 minuten al weer buiten. Hij heeft één lege envelop ingeleverd en is daarnaast ook nog eens op de foto gezet. Chris is als laatste en weet het parcours het beste door te komen, doordat hij informatie van de anderen heeft weten te verwerven. Rik probeert Chris naar buiten te krijgen door te zeggen dat hij nog maar een paar minuten heeft. Hij levert ook een aantal enveloppen in t.w.v. 250 euro, die aan de pot worden toegevoegd doordat Chris niet is gefotografeerd.

Rik is hier weer erg verdacht. Hij raakte gefotografeerd en zijn envelop was leeg. Hij is bij deze opdracht onze hoofdverdachte.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s