Aflevering 8: Eerste Indrukken

Molloten,

De achtste aflevering begon waar de vorige aflevering stopte: in de theevelden van Sri Lanka. De kandidaten kregen de opdracht om in totaal 1851 euro bij elkaar te plukken. In het theeveld hingen honderden briefjes met ongewone bedragen erop: 0.32 euro, 4.20 euro. 0.13 euro en 0.56 euro, bijvoorbeeld. Ze gingen het veld in. Rik pakte alleen briefjes van boven de 1.00 euro en zei later tegen Marlijn dat zij dit ook moest doen. Chris begon vrij dichtbij de tafel en zou later de briefjes sorteren. Rik kwam hem later helpen. Margriet had de tactiek ‘pakken wat je pakken kan.’ Uiteindelijk belandde er een grote stapel met briefjes op tafel die door de vijf kandidaten werden gesorteerd. Er werden allerlei bedragen door elkaar genoemd, waar Chris mentaal door werd gehersenspoeld. De opdracht slaagt niet; er is maar 1212 euro verzameld. Geen geld voor de pot.

Nadat Margriet lekker bij Chris op de kamer heeft gelegen, begon de tweede opdracht. De kandidaten kregen in 2 teams een bord met (delen van) logo’s erop die hoorden bij een bedrijf in de straat. Als ze die logo’s hadden gespot, moesten ze de eerste letter van het bedrijf opschrijven. Als ze dit bij alle logo’s correct deden, dan zou er een bedrijfsnaam uitkomen waar geld zou liggen. In Team Rik zitten Rik, Chris en Martine en in Team Margriet zitten Margriet en Marlijn. Bij Team Rik is er al snel een pen verloren. Van een local mogen ze een exemplaar lenen. Martine merkt op dat er na de eerste twee letters een punt staat, die los van de schrijfregels staan. Die dienen als onderscheiding voor de initialen van het bedrijf. P – punt – V – punt. P.V. Verder dan P.V. D….. komen ze niet. Ze besluiten om in de resterende tijd alle bedrijven langs te gaan en te letten op deze initialen en een achternaam die begint met een D. Chris blijft heel lang staan voor het bedrijf waar ze moeten zijn, maar loopt dan – tot onze verbazing – het bedrijf gewoon voorbij. De andere kandidaten vallen de initialen van de notaris wel op. Ze vinden de envelop, waar 1500 euro in zit. Gefeliciteerd! Eindelijk weer geld verdiend.

Chris en Margriet en Rik en Marlijn hebben wat discussie over wie de stift nu heeft kwijtgemaakt. Chris is van mening dat Marlijn degene is die de stift heeft laten opdoeken en Marlijn denkt dat het Chris moet zijn geweest. Wie het nu echt was, is weer zoiets dat niet aan ons wordt getoond. Jammer.

In de laatste opdracht van deze aflevering moeten de kandidaten individueel een verlaten gebouw binnengaan om daar zoveel mogelijk enveloppen mee te nemen. Dit moeten ze proberen te doen zonder vastgelegd te worden door een camera (met een bepaalde flits- en sluitertijd). Er zijn drie ruimtes en nog een extra ruimte waarin een bak staat waar de enveloppen ingegooid moeten worden. Martine gaat als eerste en wordt op de foto gezet, waarmee haar 500 euro niet in de pot komt. De 500 euro van Margriet en de 250 euro van Chris komen wel in de pot. Marlijn (met geld) en Rik (zonder geld) zijn ook afgeschoten. Er is 750 euro verdiend.

De test is voor de meesten vrij moeilijk. Chris zet alles nog in op Marlijn en Margriet en Martine gaat ook voor Margriet als Mol. Marlijn krijgt een groen scherm. Martine niet. Ze moet het spel verlaten. Helaas hebben we nog geen duidelijkheid over wie de Mol nu eigenlijk is, want Rik én Margriet – onze twee hoofdmollen – zitten allebei nog in het spel!

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s