Aflevering 7: Verdieners en Verdachten

Molloten,

Ook na aflevering 7 is het weer van belang om het verdiende geld van alle kandidaten in kaart te brengen en zo de Mol te ontdekken. Wie is de Mol op basis van het verdiende geld? De balans van aflevering 6 was als volgt, met de verdachten bovenaan en de verdieners onderaan.

Aflevering 6
Rik – €1205
Marlijn – €1025
Margriet – €930
Martine – €425
Chris – €295

Dit wordt een vrij pittige aflevering om het geld aan toe te kennen. Bij de twee opdrachten is er – voorlopig – nog geen geld verdiend. Bij de eerste opdracht is het onbekend waar de 1000 euro gevonden had kunnen worden. Rik en Marlijn hebben de koffers op allerlei plekken achtergelaten, en de kans was erg groot dat het geld zich in een van de koffers bevond. Het geld had ook op het toilet kunnen liggen die Chris aan een onderzoek heeft onderworpen (veel kleinere kans: er kan altijd een local op het toilet zitten waarmee de opdracht dan niet geslaagd zou zijn). Naar onze mening hebben Margriet en Martine vrij goed gezocht, maar misschien wel alleen omdat een van hen de Mol is en dus voorkennis had over waar het geld lag (in de koffer bijvoorbeeld). We hebben besloten om Rik en Marlijn 350 negatief uit te keren en de rest van de groep ieder 100 euro negatief.

Koffers
Chris – €100
Margriet – €100
Marlijn – €350
Martine – €100
Rik – €350

Bij de tweede opdracht is het onbekend of er 2000 euro verdiend is of dat er 2000 euro verloren is gegaan. We kunnen de tactiek van Follow The Money bij deze opdracht dus ook niet toepassen. Iets anders waar we wel geld voor kunnen aftrekken, is de groepsvrijstelling die Rik voor €750 heeft gekocht. De vraag is of de rest dit ook gedaan zou hebben, maar het is zeker dat er in ieder geval €500 met deze opdracht verloren gegaan zou zijn. De groep koos voor Rik als penningmeester. Rik heeft zijn rol niet op zich genomen, maar is als penningmeester aangewezen. We kunnen dus wel zeggen dat de groep ‘tezamen’ voor deze optie heeft gekozen. We geven ieder een minbedrag van 100 euro (voor de 500 euro die de vrijstelling minimaal kostte) en geven Rik vervolgens nog een minbedrag van 250 euro (omdat hij voor de tweede optie koos).

Groepsvrijstelling
Chris – €100
Margriet – €100
Marlijn – €100
Martine – €100
Rik – €350

En dan komen we op de volgende balans uit voor de zevende aflevering en de totale eindbalans van voor aflevering 8, met de 2000 euro in ons achterhoofd.

Aflevering 7
Chris – €200
Margriet – €200
Marlijn – €450
Martine – €200
Rik – €700

Met welk bedrag gaan de kandidaten naar aflevering 8?
Rik – €1905
Marlijn – €1475
Margriet – €1130
Martine – €625
Chris – €495

Er is weinig verschil aangebracht in de rangorde. Het enige dat veranderd is, is het bedrag per kandidaat. Rik staat nog steeds bovenaan ons lijstje (met een verschil van 500 euro tussen Rik en Marlijn) en Chris nog steeds onderaan (met nog geen 500 euro). Chris en Martine willen we op het gebied van geld als Mol al afstrepen. Marlijn willen we afstrepen op het gebied van Mollenstreken. We zitten nog een beetje te puzzelen met Rik en Margriet. We zien maar niet wie het is… Het is een lastige puzzel.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s