Aflevering 7: Oorzaak en Gemol(g)

Molloten,

We zitten enorm in een tweestrijd. Tot nu toe hebben we in deze rubriek Rik het vaakst als Mol aangewezen. We twijfelen echter. Rik is de Mol op het gebied van geld, maar Margriet is de Mol op het gebied van aanwijzingen. En ons gevoel neigt ook meer naar Margriet als Mol dan naar Rik als Mol. We gaan het zien in deze editie van Oorzaak en Gemol(g).koffer3

De verdachten van de enige opdracht waar we mensen hebben kunnen zien Mollen – de opdracht met de koffers in de trein – zijn in de eerste instantie Rik en Marlijn en als derde zeggen we ook nog Chris. Margriet en Martine hebben zich vrij gedeisd gehouden en hebben in de trein zich het lazarus gezocht naar het geld.

Afgelopen vrijdag is er op Radio 2 weer een muzikale aanwijzing voor de afvaller van volgende week vrijgegeven. Deze is Confusion van New Order. De tekst die we te horen krijgen is ‘Ask me no questions, I’ll tell you no lies.’Allereerst: het liedje is in 1983 uitgekomen, het geboortejaar van Marlijn. Alle andere kandidaten zijn in andere jaren geboren; Marlijn is de enige uit ’83. Ook gaf ze aan dat ze de test vrij verwarrend vond (‘Confusion’). Een andere theorie slaat op onze deel-Mol Rik. Rik kreeg een onverwachte opdracht of een bevel van Art (een ‘New Order’), waardoor hij in de war was (‘Confusion’) en Rik loog over het bedrag dat hij voor de groepsvrijstelling betaald heeft (‘Ask me no questions, I’ll tell you no lies.’) De titel van deze aflevering was spoorloos, die op haar beurt voornamelijk naar Margriet verwijst. Margriet is de enige die niet in de Molspeech vertelt dat ze de Mol is. Ze laat geen enkel spoor achter in het Sri Lankaanse dorpje. Spoorloos.

En dat is één van de redenen waarom we twijfelen. De titels kunnen tot nu toe allemaal op Rik en Margriet staan (soms met een beetje creativiteit, dat wel). Er zijn ook een aantal verborgen aanwijzingen naar beide kandidaten. Weet je het botermerk ‘Anchor’ nog uit aflevering 2? Anchor is de Engelse benaming voor het beroep dat Rik uitoefent: nieuwslezer. De letters die de kandidaten moesten opgraven bij de touwenopdracht vormen met de letter-cijfersleutel (a=1, b=2) het woord onschuldig. De betekenis van de bloem Margriet is ‘onschuld.’

De balans tussen Rik en Margriet qua hints is ongeveer gelijk en qua geld verschillen ze ook niet heel erg veel van elkaar. Wie nu de Mol is, wij zijn het spoor bijster. We houden het op een combinatie van Rik en Margriet. De afvaller van aflevering 8 moet Marlijn worden.

Ietwat onzekere graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s