Aflevering 7: Koffers In Detail

Molloten,

De kandidaten namen in het begin van aflevering 7 de trein naar de theevelden via de Panomanic Route. Elke kandidaat krijgt een koffer met daarop de Singalese naam van een station. Als ze op een station aankomen, openen ze de bijbehorende koffer en volgen de instructies die bij die koffer horen. Duizend euro is er met deze opdracht te verdienen.

koffer3Ze nemen de trein en openen als eerste Riks koffer. Daarin zat een kaartje met een vraag: hoeveel zitplaatsen voor monniken zijn er in deze trein? Bij minder dan 13 plaatsen moeten ze naar de derde wagon, bij meer dan 13 zitplaatsen moeten ze naar de vierde wagon. Ieder afzonderlijk gaan ze aan de lokale bevolking het antwoord vragen. De local waaraan Marlijn het antwoord vraagt geeft 44 als antwoordt en Chris en Rik krijgen het antwoord ‘2 plekken per wagon.’ Ze gaan naar de derde coupé, omdat er minder dan 13 zitplekken zijn volgens Chris en Rik. In de derde coupé denkt Rik echter dat de man het misschien wel over 2 bankjes per wagon gehad zou kunnen hebben: dat zou dan 4 plekken per wagon zijn, en daarmee zou het antwoord onjuist zijn.

Op het tweede station wordt de koffer van Marlijn geopend. Kost een derdeklaskaartje van Habutale naar Ambewela meer dan 60 roepie, ga dan naar de eerste wagon. Kost  een kaartje minder dan 60 roepie, ga dan naar de vierde wagon. De man waaraan ze het in de eerste instantie vragen zegt 120 roepie. Martine dringt erop aan om direct naar de eerste wagon te gaan, maar Chris vertrouwt het niet en vraagt het – alleen – aan een conducteur op het station. Zijn antwoord horen we niet, maar volgens Chris zei hij 35 roepie. De groep verplaatst zich naar de vierde wagon.koffer1

Rik en Marlijn leggen hun koffers op het bagagerek in de vierde wagon ‘om dat die al zijn geweest.’ ‘Dat is minder verwarrend’ zegt Marlijn. Martines koffer wordt vervolgens geopend. Er staat een volgorde van wagons op: Exporail – derde klas – tweede klas – observation saloon. Als dat juist is moeten ze naar de tweede wagon. En dat doen ze, want volgens Chris en Rik is het de juiste volgorde.

De volgende vraag bij het volgende station is: Welk cijfer staat er op de voorkant van de locomotief? Als dat 798 is moeten ze naar de tweede wagon, is het 796, dan gaan ze naar de Exporail-wagon. Marlijn gaat het checken en zegt dat het 796 moet zijn. Dat klopt volledig. De groep verplaatst zich naar de Exporail, waar ze niet worden toegelaten. Ze gaan zitten op de plek waar normaal de koffers worden neergezet. Chris vindt het maar vreemd.

Margriet heeft de laatste koffer. Daarin staat een vraag over de volgorde van de bezochte wagons. Als dat 3 – 4 – 2 – Exporail is, ligt er geld in de tweede wagon. Is het onjuist, dan ligt het geld in de derde wagon. Er mag in slechts één van de twee wagons worden gezocht. Ze hebben slechts tot het volgende station om het geld te vinden. Ze laten de koffers op het station achter en gaan in de tweede coupé zoeken.

Elk vragen ze of iemand een envelop heeft gezien en Martine gaat over de breedte van de grond zoeken naar het geld. Omdat ze in de coupé zelf niets vinden, gaan ze door de tassen van de passagiers (waar uiteraard geen geld in zat). Chris gaat het toilet binnen, maar we zien niet of Chris daar iets gevonden heeft (en misschien iets heeft weggestopt). Hij doet er wel lang over om het toilet te inspecteren. Geld wordt er niet gevonden.

Het had zo kunnen zijn dat het geld in één van de koffers zat. In dat geval waren Marlijn en Rik ultiem verdacht deze opdracht, die tot 2 keer toe de koffers ergens anders hebben achtergelaten. Omdat we niet weten waar het geld lag, kunnen we eigenlijk iedereen als verdacht bestempelen. Chris hebben we niet aan het werk gezien op het toilet, dus hij is onze derde hoofdverdachte deze opdracht.

Graafgroeten.
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s