Aflevering 7: Eerste Indrukken

Molloten,

De zevende aflevering alweer! Koffers, rijstvelden, theevelden, stembussen, rijstvelden, theevelden, nog meer koffers, nog meer rijstvelden en theevelden, nog meer stembussen en een test en executie. Zo kan de zevende aflevering worden samengevat. Maar toch vatten we hem nog even samen in deze rubriek!

De aflevering begon met een opdracht met koffers. Alle kandidaten kregen een koffer met de naam van een station er op en zodra ze aankwamen bij een station, mochten ze de desbetreffende koffer openmaken. Daar zou dan een opdracht in zitten die uitgevoerd moest worden en zodra dit juist werd gedaan, moesten de kandidaten zich naar een andere treincoupé verplaatsen. Gedurende het wisselen van coupés besloot de groep om hier en daar wat koffers achter te laten in andere coupés en op andere stations. In de laatste koffer zat een briefje met de volgorde van coupés. Hadden ze zich in de ene volgorde verplaatst, dan moesten ze naar coupé 2, in de andere volgorde naar coupé 3. Ze besluiten om naar coupé 2 te gaan, waar Martine meteen als tapijt besluit te funderen en alle enkels van mensen aan te raken en de rest van de kandidaten de volledige coupé binnenstebuiten keerde voor zover dat mogelijk was. Ook het toilet wordt gecheckt door Chris, maar geld wordt er niet gevonden. Dus de Mol heeft het geld erg snel weten weg te moffelen, of het geld zat in één van de koffers die op advies van Marlijn in andere coupés zijn blijven liggen. Lekker jongens, lekker.

Verder heeft Rik Marlijn een joker gegeven (hoe vaak geeft van de Westelaken jokers weg? Die schijven zijn hartstikke bruikbaar!) en proberen Margriet en Martine Martines leugen over de zwarte vrijstelling te onderhouden. Chris krijgt te maken met drie verschillende leugens aan de ontbijttafel en lacht zich stuk. Zouden wij ook doen, want overtuigend overkomen doet het allerminst.

Bij de tweede opdracht mochten de kandidaten campagne voeren voor hun eigen Molschap. Daarbij werden verschillende tactieken toegepast: Martine koos voor schreeuwend herhalen, Margriet voor hypnose, Rik voor de omgekeerde psychologie (nee schudden betekent hier ja, dus ga ik vooral door met praten), Chris voor de dorpsgekmanoeuvre en Marlijn wilde met haar zangstem kiezers winnen. Daarna mochten ze allemaal nog een speech houden over hoe goed zij de Mol waren. Martine greep terug op Pietertje (niet doen, niet doen), en Marlijn speelde het onschuldige meisje. Rik zette zijn beroep als nieuwslezer in tijdens zijn speech. Chris en Margriet hadden de meest overtuigende speeches. Chris was ontzettend vrolijk en probeerde de bevolking op te fleuren. Margriet daarentegen zou het goed doen als de volgende minister-president en misschien is ze wel een verre nicht van Angela Molkel Merkel. Chris won de stemming. Is hij de Mol, dan verliest de groep uiteindelijk 2000 euro en is hij het niet dan wordt er 2000 euro verdiend. Maar dat zien we pas veel later, in aflevering 10 of 11.

Of 11? Ja, of 11. Want er zijn te veel kandidaten over na deze executie om in 10 afleveringen te passen. Rik kreeg als penningmeester namelijk een aanbod. Hij kon een groepsvrijstelling verdienen door uit 2 gesloten enveloppen de groene kaart te kiezen. Dat zou hem wel 500 euro kosten. Voor elke extra groene kaart moest Rik 250 euro extra neertellen, tot een maximum van 1250 euro (5 kaarten, waarvan 1 rood). Rik koos voor drie kaarten, en pakte daar de groene uit. Marlijn en Rik zetten allebei hun jokers in, maar dat is uiteindelijk niet nodig, want Rik heeft dus een groene kaart getrokken. Iedereen door, groepsvrijstelling!

We willen toegeven: we zien Rik dalen in onze verdenkingen en Margriet eigenlijk alleen maar stijgen. En eigenlijk weten we niet waarom. Het zou aan haar speech of haar kalmheid kunnen liggen, maar Margriet vinden we opeens weer heel erg verdacht. We hopen dat jullie met alle tips ons uit een tunnelvisie op Margriet of Rik houden, want dat is ons vaker gebeurd (vorig jaar)…

Tot volgende week! Dan behandelen we achtste aflevering in de Eerste Indrukken.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s