Aflevering 6: Touwen In Detail

Molloten,

De laatste opdracht tot nu toe die uitgevoerd is, is de opdracht met de touwen. Aan het begin van de opdracht noemde Art allerlei getallen op, zonder dat hij daar enige betekenis aan gaf. Later blijkt dat dit getallen zijn die aan touwen onder de grond zijn gekoppeld. Al deze getallen mogen niet worden opgegraven. Gebeurt dat wel, dan loopt de groep het risico een minbedrag op de graven. En dat is niet wat je wil als kandidaat, en wel wat je wilt als Mol.

touwveertienDe getallen die Art noemde waren (in deze volgorde):30, 1, 24, 47, 36, 53, 16, 38, 51, 54, 48, 20, 44, 6, 55, 17, 32, 10, 42, 18, 11, 43 en 49. Van deze cijfers moeten de kandidaten dus afblijven. Voordat ze allemaal aan willekeurige touwen gaan trekken, inventariseren ze eerst alle genoemde getallen. Chris zegt dat hij 8, 9, 7, 4 en 3 niet heeft gehoord bij getallen onder de 10.

Na inventarisatie begint de opdracht. Chris en Carolina vormen al gauw een duo. Margriet vraagt naar 11, Marlijn zegt dat deze niet is genoemd, maar dat is ie wel. Rik vraagt naar 6, en Marlijn en Martine zeggen dat die wel is genoemd, en dat klopt. Er wordt door iedereen naar elkaar geschreeuwd en iedereen reageert alsof ze zelf een briefje hebben met de getallen. Ze weten het allemaal heel zeker, maar er zit ook een Mol tussen.

Om even duidelijkheid te scheppen, moeten we alle kokers even registreren en benoemen wie er wat op gezegd heeft. Dit schema geeft informatie per koker.

‘Zeventien. Hoeveel? Zeventien!’

Koker 11 – wel genoemd (gevraagd door Margriet, Marlijn zegt dat deze niet genoemd is). 
Koker 6 – wel genoemd (gevraagd door Rik, Marlijn en Martine zeggen dat deze wel is genoemd).
Koker 2 – wel genoemd (gevraagd door Chris, Rik zegt dat deze wel is genoemd).
Koker 3 – niet genoemd (gevraagd door Marlijn, Chris zegt dat deze niet is genoemd, wordt door Marlijn en Rik opgegraven).
Koker 19 – niet genoemd (gevraagd door Chris, Martine zegt dat deze niet is genoemd, wordt door Chris en Carolina opgegraven).
Koker 26 – wel genoemd (gevraagd door Chris (zegt zelf niet genoemd), Marlijn zegt dat deze niet is genoemd.).
Koker 21 – niet genoemd (gevraagd door Margriet, Martine en Chris zeggen niet genoemd, Marlijn zegt wel genoemd, wordt door Chris en Carolina opgegraven).
Koker 7 – niet genoemd (gevraagd door Chris, opgegraven door Chris en Carolina)
Koker 17 – wel genoemd (gevraagd door Margriet, Chris zegt dat deze wel genoemd is).
Koker 14 – niet genoemd (gevraagd door Rik, opgegraven door Rik)
Koker 29 – wel genoemd (gevraagd door Marlijn (zegt zelf niet genoemd), opgegraven door Marlijn).
Koker 46 – wel genoemd (gevraagd door Margriet, Marlijn zegt dat deze wel is genoemd).
Koker 50 – wel genoemd (gevraagd door Chris, Marlijn zegt dat deze genoemd is).
Koker 40 – wel genoemd (gevraagd door Margriet, Martine zegt dat deze genoemd is).
Koker 44 – wel genoemd (gevraagd door Rik, Marlijn en Martine zeggen dat deze wel genoemd is).
Koker 34 – wel genoemd (gevraagd door Margriet, Marlijn zegt dat deze niet is genoemd, opgegraven door Martine en Margriet.)
Koker 32 – wel genoemd (Chris laat dit touw liggen, vanwege de jokers die hij van de Mol zou ontvangen voor het trekken aan verkeerde touwen. Chris besluit om de jokers te laten gaan).

Wat 2000 euro had kunnen zijn, is 1250 euro geworden. Niet onaardig, maar het had beter gekund. Chris, Carolina en Martine gedragen zich als een kandidaat deze opdracht; ze noemen de juiste getallen op en zorgen voor veel geld in de pot. Rik blijft vrij neutraal. Marlijn zegt erg veel foute nummers die wel zijn genoemd, maar Margriet doet dat ook. Sterker nog, Margriet komt telkens bij de foute touwen uit. Zou ze als Mol voorkennis hebben? Margriet en Marlijn zijn hier de hoofdverdachten.

Wat verder nog opvallend is; de getallen die genoemd moesten worden (3,4,7,8,9,12,14,15,19 en 21) vormen – als je ze met de methode a=1 en b=2 omzet – er het woord ONSCHULDIG uit voorkomt. Onschuldig.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s