Aflevering 6: Oorzaak en Gemol(g)

Molloten,

Wie is er tot nu toe de Mol? Wie valt er af? Wat staat er te gebeuren in aflevering 7? We bespreken het in de rubriek Oorzaak en Gemol(g).

Allereerst weer even de verdachten van de twee opdrachten van vorige keer. De eerste opdracht faalde door Chris en Martine, de tweede opdracht leverde te weinig geld op door Margriet en Marlijn.auto1

De muzikale aanwijzing – die altijd leidt naar de afvaller – was deze keer Night Changes van One Direction. Op 14 november vorig jaar werd dit nummer uitgebracht. Op diezelfde dag vorig jaar werd Margriet bekend gemaakt als laatste kandidaat aan Wie is de Mol?. Er is ook een aanwijzing naar haar maatje Martine. In de songtekst komt ‘Everything she never had she’s showing off’ voor. Vrij vertaald is dat ‘alles wat ze nooit had.’ Martine zegt dat ze de zwarte vrijstelling gehad heeft, maar heeft deze eigenlijk nog nooit in handen weten te krijgen. Zo is er ook nog een hint richting Marlijn, en veel molloten denken dat zij ook afvalt. Rik en Chris vallen naar alle waarschijnlijkheid niet af. Tenminste, niet deze aflevering, want in het liedje wordt over een vrouwelijk persoon gesproken.

De titel van deze aflevering – kantelen – kan naar twee personen verwijzen: Margriet (die op het idee kwam om een E te maken, die naar een M gekanteld kon worden) en Rik (die het woord Kantelen van links naar rechts in zijn naam heeft: Rik van de Westelaken). Die laatste heeft echter geen verbinding met de aflevering.

Verder verdienen de kandidaten barstens weinig, maar Rik verdient nog het minst van allemaal, gevolgd door Marlijn. Chris en Martine verdienen absoluut gezien het meeste, maar staan beide ook nog steeds rood. Tussen Margriet (3) en Martine (4) zit een kloof van 500 euro. Een kloof die niet gemakkelijk nog gedicht gaat worden. De top 3 is daarmee – afhankelijk van het geld dat nog te verdienen valt en met de kijk op de kandidaat die vanavond afvalt – bijna verzekerd, en de Mol zouden we ook bij deze drie moeten zoeken op het gebied van geld. Er kunnen nog wel verschuivingen plaatsvinden, en daar zullen we ook rekening mee moeten houden.

Alles afgewogen, denken we dat Marlijn/Margriet afvalt en dat Rik – zoals al 4 afleveringen hier – de Mol is.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s