Aflevering 6: Auto’s In Detail

Molloten,

In de eerste opdracht is Art op zoek naar de slechtste chauffeurs van Hambantota. Art wil dat de kandidaten met een Sri Lankaans autootje zo snel mogelijk proberen om in te parkeren. Voor iedere kandidaat is er een auto beschikbaar. Carolina parkeert als eerste in, de rest is nog bezig. Chris wil als laatste eindigen en blijft staan, maar als hij ziet dat Martine haar auto niet vooruit krijgt besluit hij ook maar te gaan rijden. Hij eindigt als tweede. Marlijn, Rik en Margriet parkeren in maar Martine krijgt haar auto niet in z’n achteruit. Zij is dus de slechtste chauffeur.auto1

Carolina en Chris, die het snelst waren, werden van de groep gescheiden. De overige vier krijgen de opdracht te horen: zij moeten met de vrachtwagentjes een geldbedrag doorgeven aan Carolina en Chris, van boven gezien. Daar zijn een aantal voorwaarden aan verbonden: het moet duidelijk zijn dat het om een bedrag gaat, elk cijfer mag maar 1 keer worden gebruikt en het mag maximaal 2000 euro zijn. Het hoogst mogelijke bedrag dat bij deze opdracht te verdienen valt is dus 1987, maar dat is bijna onmogelijk om met de auto’s te verbeelden.

De groep oppert de makkelijkste getallen: dat zijn 1 en 7. Margriet oppert de 9. Rik zegt dat dat veel auto’s kost. Margriet brengt daar tegenin dat het dan wel een hoog bedrag is. Ze willen geen 8, omdat dat 7 auto’s zou kosten. Ze generen het getal 1974.

Ze verplaatsen de auto’s in een rustig tempo. Martine maakt de 1 en helpt daarna Marlijn met het maken van de 7. Margriet is bezig met de 9 en Rik dus uiteraard met de 4. Het lijkt allemaal lekker te gaan, Rik staat wel een enkele keer op de verkeerde plek maar verder verloopt het vlekkeloos. Totdat Margriet opmerkt dat een aantal auto’s niet goed staat. De 1 is namelijk heel kort, de 9 is vervolgens weer heel lang en de 7 is ook weer heel kort. Dat zou voor Carolina en Chris vanuit de lucht problemen kunnen veroorzaken met het lezen. Ze verplaatsen wat auto’s zodat alle cijfers ongeveer even lang zijn.

Er moet alleen nog duidelijk worden gemaakt dat het om Euro’s gaat. Marlijn en Rik willen aan een komma en aan een streepje beginnen (aan het einde van het bedrag), maar het lijkt Margriet logischer om een Euroteken of een E te maken. Martine vond eigenlijk dat het teveel auto’s, tijd, gedoe en verplaats kostte maar brengt niks tegen het idee van Margriet in.

opeensrijdtdiemanzonderietstezeggenuitdeeuroteken

‘Opeens rijdt die man – zonder iets te zeggen – uit de Euroteken.’

Al snel is daar de helikopter, die even boven het asfalt blijft cirkelen. Ze lezen het eerst van de verkeerde kant en denken dat er HLBI staat. De kandidaten zijn nog bezig met het Euroteken en Martine krijgt haar auto (weer) niet aan de praat. Misschien komt dat doordat ze aan allerlei knopjes zat waar ze niet aan hoorde te zitten…

Ze missen een auto en vragen aan een aantal bouwvakkers of ze hun auto mogen gebruiken. Dat mag, voor niet meer dan 5 minuten. Vijf minuten is niet lang genoeg om het euroteken de volledige tijd weer te kunnen geven. De eigenaar neemt de auto al weer snel terug en de kandidaten gaan op de grond liggen om het missende pootje van de E toch nog te laten zien.

Chris en Carolina hebben nu door dat het om een cijfer gaat en ze hebben de ‘E’ ook al weten te ontcijferen. Chris en Carolina speculeren over het getal: geboortedata, entrees van ABBA in het Eurovisie Songfestival, vrijwel alles, maar ze komen maar niet met het juiste antwoord. Zelfs West-Duitsland komt in hun bevindingen voor. Chris merkt op dat de E wel heel belangrijk moet zijn als ze op de grond liggen. Dat is ook zo. De E is namelijk beslissen voor het antwoord dat Carolina en Chris geven. Toch komt ‘bedrag’ niet bij ze op. Carolina denkt zelfs dat het nog een M is.auto3

Dan komt Chris met de ‘naam van iemand.’ Ze gokken op de naam van een oud-kandidaat die misschien in 1974 is geboren. Edo Brunner, kandidaat van het achtste seizoen, is het antwoord van het duo. Misschien brachten de eurobriefjes (waar ex-Mollen op staan) Chris op dat idee. Maar het is toch een vrij apart idee. Er zijn namelijk meer kandidaten die beginnen met een E: Eva van der Gucht, Erik van der Hoff, Ewout Genemans en tot slot zelfs nog Evelien Bosch uit hun seizoen. Dat is dus eigenlijk klinkklare onzin, Chris en Carolina. We houden jou en Martine verantwoordelijk voor het niet-slagen van deze opdracht.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s