Aflevering 6: Eerste Indrukken

Molloten,

We skippen de introductie van deze rubriek (sinds menigeen mens wel weet wat deze rubriek inhoudt) en gaan direct door met onze Eerste Indrukken. 

Deze aflevering was wederom spannend. De aflevering begon met de titel kantelen. We hebben geen idee of hiermee echt de beweging kantelen bedoeld wordt, of dat het woord weer kan worden opgesplitst in kan-telen of kant-e-len of iets dergelijks. Daarvoor hebben we jullie nodig, om de betekenis van de titel te achterhalen. Geef jouw theorie over de titel in de reacties op deze post!

De opdracht begon met een her-rijexamen. De kandidaten moesten ieder met een autootje zo goed mogelijk proberen in te parkeren. Nouja, Art was op zoek naar de slechtste inparkeerders, dus Chris wilde eigenlijk wel als laatste eindigen. Chris wil altijd een sleutelpositie. Het is hem niet gelukt om de slechtste te worden, maar juist een van de beste. Martine kreeg geen beweging in de wagen en eindigde als laatste met het inparkeren. Chris en Carolina, de beste twee, moesten het asfalt verlaten en kregen een andere opdracht.

De overige kandidaten moesten met de auto’s op het asfalt een zo hoog mogelijk bedrag schrijven. Het moest vanuit de lucht duidelijk zijn dat het gaat om een geldbedrag en het bedrag mag niet hoger zijn dan 2000 euro. Ook mogen er geen getallen dubbel worden gebruikt in de formulering van een bedrag. Lijkt erg makkelijk, en dat is het ook, want in vrij korte tijd heeft de groep het getal 1974 weten te vormen. Ze maken met de overige 5 auto’s nog een E van Euro. Van een local nemen ze nog een andere auto af, die hem na 5 minuten weer terugneemt waardoor de kandidaten zelf op de grond gaan liggen. Gek genoeg weten Chris en Carolina er geen pap van de maken en gokken maar dat het Edo Brunner is, de winnaar van seizoen 8, die in 1974 geboren is (wat helemaal niet zo is). Geen geld voor de pot.

Dan krijgen verschillende kandidaten een brief van de Mol. Rik krijgt een brief (en Marlijn leest mee) en Chris en Carolina krijgen een briefje. Rik moet 750 euro achterlaten op de ontbijttafel voor 2 jokers en Chris en Carolina moeten de getallen 17 en 32 nemen voor 2 jokers. Met beide acties helpen ze dus de Mol. Marlijn legt namens Rik 750 euro op tafel en Rik krijgt daarvoor 2 jokers, Marlijn krijgt daarvoor niets. Chris en Carolina besluiten de Mol niet te willen helpen en proberen de opdracht zo goed mogelijk uit te voeren.

Bij de tweede opdracht begint Art allerlei getallen op te noemen: ‘Dertig, één, vierentwintig, zes, getal, getal en getal’ De kandidaten lijken verward en proberen zoveel mogelijk te onthouden. Art heeft zojuist de getallen opgenoemd die de kandidaten niet mogen oprapen. Alles wat hij niet heeft opgenoemd mogen de kandidaten opgraven door aan touwen te trekken. Aan het touw hangt dan een kokertje dat ze ervan af moeten halen. Ze verzamelen zo’n 15 kokertjes en daarvan is de helft een minbedrag (of iets minder). In de kokers zit uiteindelijk een totaalbedrag van 1250 euro. De groep geeft Chris en Carolina de schuld van de vele minbedragen in de kokers.

Bij de test krijgt Rik vervolgens twee jokers en Marlijn niets. De Mol heeft zijn afspraak nagekomen. Verder kreeg iedereen een rood scherm en werd het ons toch nog best benauwd toen Rik als een van de laatste overbleef bij de executie. Maar wat we hadden voorspeld gebeurde: Carolina moest het veld ruimen. Jammer Caro, jou zien we terug in aflevering 10!

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

4 Reacties op “Aflevering 6: Eerste Indrukken

  1. Beste Pieter,

    De muzikale aanwijzing werkte niet op die manier. Het sloeg namelijk op haar initialen: CD. Het nummer was een van de eersten die uitgebracht is op een CD: een Compact Disc.

  2. Eerst Chris en Carolina in de heleikopter over ABBA aan het praten en vervolgens zegt Carolina aan tafel in het wildpark: we krijgen bezoek. Leek me vanaf dat moment helemaal duidelijk dat de muzikale aanwijzing op haar sloeg

  3. Mij viel het shirt van Rik tijdens de eerste opdracht op. Normaal kijk ik niet zo naar de kleding, maar een shirt met kentekenplaten? Seriously?

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s