Aflevering 5: Titels

Molloten,

De titel van aflevering 5 was schaalvergroting. En op de een of andere manier zal deze titel – waarschijnlijk – verwijzen naar de Mol. Op het internet spoken zoals gewoonlijk verschillende theorieën rond, en in Titels halen wij de meest plausibele of de gewoonweg simpelste van het net om die in deze rubriek te bespreken.NW2

Margriet zegt tijdens de opdracht met het graven dat ze dacht dat de Mol uit schaaltje 12 gepakt heeft. Vervolgens klikt ze bakje 11 aan. Omdat 12 meer is dan 11, zou hier sprake kunnen zijn van een schaal-vergroting. Een andere verklaring is nog een verklaring bij de Leugen-Waarheid-opdracht. Rik pakt de getallen 7 en 14. Als je dit verwerkt in een schaalmodel, ontstaat er 7:14. Veertien is precies de dubbele schaalvergroting van 7.

Bij de opdracht Nederland Waterland is nog een verklaring mogelijk. Chris, die een kleine kaart van Nederland heeft, bevindt zich in het midden van het speelveld ‘Nederland.’ Ook hier is dus sprake van een schaalvergroting.

Verder is er nog geen schaalvergroting te zien geweest. Wat ondertussen bij de titels opvalt, is dat ze allemaal naar Rik, Margriet en Chris kunnen verwijzen, maar vrijwel geen enkele naar Martine, Marlijn en Carolina. Om een Mol te kunnen zijn, moeten er veel titels naar jou verwijzen. Dat is bij de laatste drie dus helemaal niet het geval. De kans is dus groot dat we hen van ons lijstje kunnen strepen.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s