Aflevering 5: Verdieners en Verdachten

Molloten,

Het concept is voor de vaste lezers van dit blog vast al wel bekend: follow the money and find the Mole. Oftewel: als je uitvist wie er hoeveel geld in de pot brengt, vind je de Mol vanzelf. Makkelijk toch? We gaan even kijken naar wat de kandidaten hebben opgebracht in alle aflevering tot en met aflevering 4.

Aflevering 4
Rik – €1070
Chris – €620
Carolina – €490
Martine – €415
Margriet – €220
Marlijn – €190
Viktor – €60

Viktor stond als enige op een positief saldo. Hij kon dus vrijwel onmogelijk de Mol zijn, en dat bleek juist. Viktor verliet namelijk in aflevering 5 het strijdtoneel. Goed. De eerste opdracht, dan. Er had bij de eerste opdracht 1500 euro verdiend kunnen worden, waarvan uiteindelijk 1200 euro écht in de pot had kunnen belanden. Er is één donatiebus namelijk niet gevonden, waardoor er sowieso al 300 euro wordt misgelopen. Verder kozen Carolina en Marlijn voor jokers, dus geld hadden zij sowieso niet op het oog. Bij deze twee trekken we er dus per persoon 600 euro vanaf. Omdat de groep ook niet koos voor geld in de pot maar voor het wegspelen van jokers, krijgen zij een minbedrag van 200 euro per persoon: 1200 euro gedeeld door 6 personen.

Rondleiding
Carolina – €600
Chris – €200
Margriet – €200
Marlijn – €600
Martine – €200
Rik – €200
Viktor – €200

Bij de volgende opdracht werd er evenmin geld verdiend. Omdat het onbekend is wiens schuld dat daadwerkelijk is en we niet weten welk bedrag er onder het tiende vakje begraven ligt, is het nogal lastig om hier iemand verantwoordelijk voor te houden. Als we uitgaan van Arts woorden: ‘de waarheid spreken wordt beloond’ dan kunnen we bij iedereen die 1 of 2 antwoorden loog deels verantwoordelijk houden voor het niet slagen van deze opdracht. Er van uitgaande dat er ongeveer 1000 tot 1200 euro verdiend had kunnen worden, delen we dit bedrag op onder elke kandidaat (min 100 euro per kandidaat) en nog eens extra min 100 euro per kandidaat die loog.

Leugen Of Waarheid
Carolina – €200
Chris – €100
Margriet – €100
Marlijn – €200
Martine – €300
Rik – €100
Viktor – €100

Het geld van de laatste opdracht is voornamelijk toe te schrijven aan Chris die iedereen in de goede richting moest sturen en in de tweede instantie pas aan de kandidaten in de boten. Per juist bezorgd pakketje in Geldrop geven we Chris de helft en de groep die het pakketje bezorgde de helft. Voor het foute pakket rekenen we Chris 250 euro in de min en voor Rik en Margriet 250 euro in de min. We weten niet precies wie welke pakketjes bezorgd heeft in Geldrop, maar volgens bronnen hebben Viktor en Carolina 2 pakketten afgeleverd en Martine en Marlijn 1. Rik en Margriet hebben dan – volgens de bronnen op verschillende fora – niets afgeleverd, maar dat zullen we nog even moeten nachecken.

Nederland Waterland
Carolina – €500
Chris – €500
Margriet – €250
Marlijn – €250
Martine – €250
Rik – €250
Viktor – €500

Vrij veel groene getallen bij de laatste opdracht, maar daarvoor vrij weinig. We tellen alle bedragen van aflevering 5 op en komen dat tot de volgende eindstand voor aflevering 5. En dan zien we, dat Chris heel goed bezig is geweest deze aflevering.

Na aflevering 5
Carolina – €300
Chris – €900
Margriet – €450
Marlijn – €150
Martine – €250
Rik – €250
Viktor – €200

Nu dat lijstje ook compleet is, kunnen we deze bedragen bij de bedragen van aflevering 4 tellen en tot een tussenstand komen. Met welk bedrag gaan de kandidaten naar aflevering 6 en wie kunnen we nu – al best wel zeker – aanwijzen als zijnde ‘de Mol?’ Verdachten bovenaan, verdieners onderaan, zoals je gewend bent.

Met welk bedrag gaan de kandidaten naar aflevering 6?
Rik – €1320
Carolina – €790
Margriet – €670
Martine – €665
Marlijn – €340
Chris – €280

Ja hoor. Wat onmogelijk leek is toch gebeurd. Chris is in de plus! Hoe is dat toch mogelijk? Chris stond in de eerste peilingen bij Verdieners en de Verdachten helemaal bovenaan ons lijstje en hij is nu gezakt naar de laatste plaats. Margriet is echter weer gestegen en Carolina ook, maar we mogen hen zo goed als zeker afstrepen als de Mol, aangezien Rik bovenaan staat met als enige een bedrag boven de €1000 in de min. Als Rik een normale kandidaat is, zou hij zich heel erg moeten schamen. Onze tip: zet het grootste deel van je punten op Rik. De kans is enorm groot dat van de Westelaken dit seizoen fungeert als Mol.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Een Reactie op “Aflevering 5: Verdieners en Verdachten

 1. Ik snap de geldverdeling bij de laatste opdracht niet.
  Er kon toch 2000 euro verdient worden, verdeeld over 4 pakketten, is 500 euro per pakket?
  Maar, voor het niet-afgeleverde pakket reken je 750 euro in de min?
  En voor elk afgeleverd pakket reken je 750 euro in de plus?
  Als je Chris de helft geeft, en het team de helft, dan zouden de teamleden elk 125 euro moeten krijgen…
  Nu heb je 2000 euro in groene cijfers staan, terwijl er maar 1500 euro is verdiend…

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s