Aflevering 5: Nederland Waterland In Detail

Molloten,

Er moet nog één opdracht van aflevering 5 in detail worden besproken hier op MollootBlog: de opdracht met de drijvende Nederlandse plaatsjes op het Sri Lankaanse meer. Laat we niet te veel babbelen, maar gewoon direct beginnen: hoe verliep de Nederland Waterland opdracht?

NW2Art is op zoek naar iemand met overzicht en nauwkeurigheid. Chris steekt als eerste zijn hand op. Niet omdat hij deze eigenschappen bezit, maar omdat een sleutelpositie voor Chris altijd aantrekkelijk is. Chris mag op een vlot staan die in het midden van Nederland ligt en moet de boten met de andere kandidaten naar de juiste plaatsen sturen. Daar moeten pakketten worden opgehaald en worden afgeleverd om geld te verdienen voor de pot. Het lijkt heel simpel, maar het zal zo makkelijk nog niet worden. Chris krijgt een portofoon, een kaart van Nederland en orderbriefjes tot zijn beschikking om de opdracht te laten slagen.

Chris pakt de eerste orderticket en beveelt Team Rik (Rik en Margriet) om naar Geldrop te varen. Zij moeten daar dan een pakketje ophalen dat begint met WID (alle codes beginnen met WIDM, maar dat heeft Chris nog niet door). Opeens zegt Chris tegen Team Rik dat ze niet bij Kleine Huisjes in de buurt liggen (?), maar dat ze richting het dorp Haring moeten gaan dat in Brabant ligt. Daar komen ze aan, en Rik vraagt of ze beide dozen mee moeten nemen. Zijn vraag wordt door niemand beantwoord en de dozen worden naar Achter Het Klooster gebracht.

Team Viktor (Viktor en Carolina) wordt door Chris naar Amsterdam gestuurd. Vanuit onze hoofdstad moet een pakket naar Den Bosch worden gebracht. Eenmaal in Amsterdam aangekomen begint Chris door middel van het fonetische alfabet de juiste doos door te geven: ‘Willem Isaac Dirk Maria Maria Nico Xantippe…’ Omdat er heel weinig verschil tussen de letters zit (wat Chris niet weet) moeten de teams erg goed opletten op de codes. Team Viktor neemt de middelste doos mee en brengt deze naar Den Bosch. In Den Bosch moeten ze weer een nieuw pakketje meenemen en dat brengen naar Geldrop.

NW3

‘Je moet nu niet gaan praten, dan krijg je chaos!’

Team Martine (Martine en Marlijn) is naar Enschede gestuurd. Marlijn wil eigenlijk vragen welke code ze moeten hebben aan Chris maar dat lijkt Martine geen goed idee. Er wordt namelijk al door Chris en een ander team over de portofoon gecommuniceerd, dan heeft het volgens haar weinig zin om daar als derde eenheid nog eens tussendoor te gaan praten. Chris wil dan ein-de-lijk zijn code doorgeven aan Team Martine, maar net wanneer hij dat wil doen krijgt Team Viktor de juiste doos in Den Bosch niet gevonden en staan Marlijn en Martine opnieuw te wachten, ditmaal in Enschede. Ze kunnen er niet op wachten. Ze nemen alle dozen mee, ze hebben tenslotte toch allemaal dezelfde code. Ze moeten – na weer lang wachten tot de portofoon vrij is – naar Rotterdam. Team Viktor levert de eerste doos af in Geldrop, en vaart daarna door naar Veendam – de geboorteplaats van Carolina – en naar Kleine Huisjes, waar ze vanuit daar een tweede doos naar Geldrop zullen brengen.

Team Rik moet van Muggenbeet naar Klutsdorp. De boot van Rik en Margriet vaart alleen per ongeluk Klutsdorp om en Rik moet alle dozen uit het water vissen. Op de boot van Team Martine is heisa ontstaan. Er zit toch verschil in de codes op de dozen en Martine geeft Marlijn daarvan de schuld, omdat Marlijn de dozen aan boord heeft getrokken. ‘Ik vertrouw op jou maar dat ga ik nu echt niet meer doen.”Moet je ook niet doen!’  Team Rik heeft haar doos afgeleverd bij Hongerige Wolf en gaat naar Duur. Daarvoor moeten zij wel een groot stuk overvaren, terwijl andere teams veel dichter in de buurt zijn bij Duur. Op weg naar Duur besluit Chris dat ze dan toch maar naar Enschede moeten. Chris weet niet meer wat ie moet doen en ‘verlaat’ het spel mentaal voor een paar seconden. ‘Wie… wie… wie wil… wie wil wat weten?’

Daarna krijgen we te maken met een fenomeen van vorig jaar: de portotirannie. Portotirannie (zn.) – Niet letten op wat andere mensen te vertellen hebben over de portofoon maar zelf eerst je eigen verhaal doen. Martine (bij Huppel) en Margriet (vanuit Enschede) praten beide tegelijkertijd door de portofoon en Chris weet niet meer met wie hij te maken heeft. Chris zegt uiteindelijk dat Margriet niet goed zit en naar Duur moet. Duur Chris? Daar heb je ze net van weggestuurd! Chris stuurt ook Team Martine naar het plaatsje Bokt.NW1

Team Viktor heeft de tweede doos in Geldrop afgeleverd en neemt daar voor Chris een ander pakketje mee. In een razend tempo varen de teams van Rotterdam naar Groningen en van Topweer naar Poolland. Chris wil Team Martine naar Achter Het Klooster sturen, maar Team Martine kan haar pakketje niet afleveren in Bokt. Het postkantoor is daar gesloten. Ze moeten het pakketje dus afleveren in Geldrop. Net binnen de tijd levert Team Rik ook het pakketje af in Poolland.

De opdracht is geslaagd. Er is 1500 euro verdiend doordat er 3 pakketjes zijn afgeleverd in Geldrop: Geld erop. Maar waar is dat vierde pakketje gebleven? Chris zei dat Team Viktor vanuit Geldrop wel een pakketje mee zou kunnen nemen. Zou dat het vierde pakketje geweest kunnen zijn? We hebben eerlijk gezegd geen enkel idee waar dat vierde pakketje is gebleven. Team Rik heeft in ieder geval niets afgeleverd in Geldrop.

Wie zijn er verdacht? Team Rik heeft Klutsdorp omgevaren en Chris was niet altijd even helder. Zo stuurde Chris Team Rik naar Duur, toen naar Enschede en toen weer terug naar Duur, en daarna naar Topweer. Martine weigerde door de portofoon te praten en op het einde van de opdracht praatte ze juist door Margriet en Chris heen. Rik hield zich vrij stil. Chris, Martine en als derde Rik: dat zijn de verdachten deze opdracht.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s