Aflevering 5: Leugen Of Waarheid In Detail

Molloten,

De tweede opdracht was een opdracht die we ook voor een deel kennen uit seizoen 11. Art vraagt elke kandidaat om 2 kaartjes te pakken en de tekst op de kaartjes te onthouden, maar ze moeten de kaartjes eerst aan Art laten zien. Daarna stelt Art de kandidaat 2 vragen over diens antwoorden in de vorige test. Als ze de waarheid vertellen, vergroten ze de kans op beloning. Dat is de basis van de opdracht.vragen

De kandidaten trekken ieder twee kaartjes: Carolina heeft de nummers 10 en 11, Martine heeft 3 en 13, Margriet heeft 1 en 2, Rik heeft 7 en 14, Chris heeft 12 en 9, Marlijn heeft 6 en 8 en Viktor heeft dus uiteraard 4 en 5. In deze volgorde van kandidaten worden ook de vragen gesteld. Iedere kandidaat beantwoordt twee vragen over de vorige test, waarvan de tweede vraag altijd het antwoord moet zijn op de vraag Wie is de Mol?. 

In het schema hierboven is precies te zien welke vragen de kandidaten zijn gesteld en hoe ze deze vragen hebben beantwoordt. In het schema is te zien dat er 4 foute antwoorden zijn gegeven en 6 goede antwoorden. Van 4 antwoorden is niet bekend of deze goed of fout zijn beantwoordt. Martine heeft beide vragen fout beantwoordt, Carolina eentje en Marlijn ook eentje. Bij Margriet is er iets aparts. Ze zegt dat de Mol schaaltje 12 heeft genomen, maar op het scherm gaat ze met de cursor naar schaaltje 11. Dat is opvallend, omdat ze zelf schaaltje elf gekozen heeft.

In ieder geval mag de groep nu beginnen met graven. Er zijn 7 foute antwoorden gegeven, waardoor er in 7 vakjes niet mag worden gegraven door de kandidaten. Er mag wèl gegraven worden in vakjes 1, 4, 6, 7, 9, 10 en 12. Maar wacht eens even… daar zit vakje 1 ook tussen. Vakje 1 is een vakje van Margriet. Hoe kan ze de vraag goed beantwoorden als in de test een ander antwoord gaf dan dat ze nu deed? Het valt op…

De kandidaten beginnen als een gek met graven. Chris is het al gauw beu en Martine heeft de hele opdracht lopen kreunen. Martine deed vervolgens nog een opvallende uitspraak: ‘Ik ben uiteindelijk maar met mijn handen gaan graven.’ Hoe hard ze ook graven, er wordt binnen de tijd helemaal niets gevonden behalve zand. Carolina en Viktor breken zich het hoofd erover en komen tot de constatering: Er had in vakje 10 gegraven moeten worden. graven2Wie had vakje 10? Carolina. Maar het bordje van nummer 10 lag op vakje 9. Met een beetje logisch redeneren hadden ze dus het bordje moeten verplaatsen.

Carolina is dus een grote verdachte deze opdracht, maar ook Martine omdat ze niet de waarheid sprak en Margriet om haar vreemde antwoorden tijdens deze opdracht. Deze drie vrouwen domineren op het strand de top 3 verdachten.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s