Aflevering 5: Eerste Indrukken

Molloten,

Jongens, wat was dit weer een gave aflevering. De eerste twee opdrachten waren nog vrij kalm, maar daarna barstte het spel los. Onze eerste indrukken van de vijfde aflevering van Wie is de Mol? 2015.

Het spelletje begon deze aflevering met een nieuwe penningmeester. Margriet heeft opgebiecht dat ze 200 euro uit de pot heeft laten verdwijnen voor twee jokers (standaard Mollenactie) en daarom neemt niemand haar meer in vertrouwen. Margriet zelf twijfelt echter of het geld bij Muis – Rik van de Westelaken – wel veilig is. Aangezien ze niet zoveel te zeggen heeft, zal ze er maar mee in moeten stemmen. Rik is de nieuwe penning-Mol.

Bij de eerste opdracht gaan Carolina en Marlijn een rondleiding geven aan de andere kandidaten over een of andere boeddhistische tempel. Op hun route stonden echter donatiekistjes met daarin jokers of geld. Carolina en Marlijn moesten stiekem uit de kistjes een joker of een geldbriefje jatten. Ze spreken van te voren af om jokers te gaan stelen. Zodra de rondleiding begint, vertellen ze de basisinformatie die ze hebben gekregen op een lijstje. De rest verzinnen ze er omheen. Terwijl de groep van de acterende Marlijn en Carolina schilderijen of donateurs of iets dergelijks moet gaan tellen, steelt Marlijn 4 jokers uit de donatiekistjes in het gebouw.

Vervolgens vraagt Art de groep wat vragen over het gebouw. Bij elke goed beantwoordde vraag verdienen ze 300 euro, die ze weer direct kunnen uitgeven om een joker van Marlijn en Carolina weg te spelen. Ze beantwoorden de 4 vragen juist en spelen zo alle vier de jokers van Martine en Carolina weg. Helaas, geen geld voor de pot verdiend deze opdracht.

In de volgende opdracht moesten de kandidaten 2 kaarten trekken uit de getallen 1 tot en met 14. Art zou ze dan 2 vragen stellen waarbij een goed antwoord geluk oplevert. De kandidaten moesten vragen beantwoorden over hun antwoorden bij de vorige test. Er zijn zeven goede antwoorden gegeven, en die goede antwoorden zijn op een veldje van 14 vakjes geplaatst. De kandidaten beginnen hevig te graven in alle vakjes, maar vinden geen geld. Viktor ontdekt later dat ze in vakje 10 hadden moeten graven, omdat het tellen of iets dergelijks anders niet uitkwam. Het getal 8 miste. Was verdwenen. M acht. M spatie acht. De titel van vorige aflevering. Hint hint toevallig?

Dan is daar de schaalvergroting. Nederland werd verkleind weergegeven op een Sri Lankaans meer. Chris stond in het middelpunt van deze schaalvergroting en moest de andere kandidaten in boten naar de juiste locaties sturen. Zij zouden daar dan dozen gaan ophalen om deze naar andere locaties op het water te sturen om deze weer af te leveren. Er moesten vier dozen in Geldrop komen te staan: Geldrop. Geld erop. Daar stonden er uiteindelijk drie en werd er 1500 euro voor de pot verdiend. Lekker.

De test en executie. De executie gaf geen uitsluitsel over wie nou de Mol was. Viktor Brand moest vertrekken, maar dat hij de Mol niet was wisten we al lang. We vinden het jammer, maar onze Mollen Rik en Chris zitten nog in het spel, en dat is iets positiefs. Alhoewel, het zou veel duidelijker worden als een van de twee heren het spel zou verlaten…

Graafgroeten,

MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s