Aflevering 5: Rondleiding In Detail

Tempel1Molloten,

De vijfde aflevering van dit jaar begon met de rondleiding. Marlijn en Carolina krijgen de opdracht om de rest van de kandidaten een rondleiding te geven door een tempel. Verspreid over de tempel staan donatiedozen waarin per doos 1 joker en (op het oog) 300 euro ligt. Carolina en Marlijn moeten zonder dat de anderen het merken 4 jokers of 4 keer Molgeld uit de dozen weten te halen. Pas dan is er iets verdiend (jokers of geld). Het duo besluit om te gaan voor de jokers.

De groep loopt de tempel binnen en Carolina en Marlijn beginnen direct hysterisch te doen en paniek te zaaien. In een razend tempo brengen ze de groep allerlei informatie bij en zeggen herhaaldelijk dat de groep dit ook moet onthouden en dat ze het maar één keer mogen vertellen. De paniek slaat in de eerste instantie nog niet over op de groep, maar dat zal in de tempel zeker wel gebeuren. Ze vertellen gedurende de tour ook de feiten die Art ze op een blaadje heeft meegegeven.

De boeddha is 40 meter hoog. De boeddha is 60 jaar oud. De boeddha heeft roze handpalmen. In een hectisch spelletje over een weer tussen Marlijn en Carolina probeert het duo zoveel mogelijk verzonnen feiten op te dreunen. Er zijn 22.000 schilderingen en die vertellen 550 verschillende verhalen over het boeddhisme. Zodra er gevraagd wordt of dat herhaald kan worden, zeggen ze dat ze dat niet mogen herhalen. Vervolgens beginnen de twee met een verhaal over de donateurs. De donateurs, die overal in de tempel te zien zijn, moeten door de kandidaten goed worden onthouden. Hun fysieke kenmerken moeten in hun hoofd geprent komen te staan. Allemaal lariekoek, natuurlijk.

Vervolgens begint Carolina. Ze zegt dat de groep het aantal mannen en het aantal vrouwen per verdieping moet gaan tellen. De groep gaat in een razend tempo alle portretten tellen. Terwijl dat gebeurt, loopt Marlijn naar een donatiedoosje toe en haalt er een joker uit. Rik en Viktor hebben naar eigen zeggen enorm hun best gedaan om alle portretten te tellen, maar zij – net als Martine en Margriet – hebben niet door wat er achter hun rug speelt. Als het aantal portretten ook nog eens klopt, kan het geluk van de groep bijna niet meer op.

Maar er is iemand die wel merkt dat er iets niet klopt. Chris blijft bewust achteraan lopen en zegt in zijn biecht ook dat hij een raar voorgevoel heeft. ‘Ja, het is wel duidelijk dat het niet gaat om de afbeeldingen die we moeten tellen. Of dat het gemaakt is, van geel zand.’  tempel2Marlijn is ondertussen bij de tweede bak aangekomen en haalt daar een joker uit terwijl Rik op nog geen meter afstand staat. Dat moet hij gezien hebben. Het kan bijna niet anders dan dat Rik het heeft gezien. Marlijn is zelf als enige overtuigd dat Rik gewoon naar de muren aan het kijken was. Sure, Marlijn. Sure.

Onderaan de trap krijgen Carolina en Marlijn een discussie over ‘hoe ze de mannen en de vrouwen moeten gaan tellen,’ of iets dergelijks. Omdat Carolina Chris vooraan wil hebben, besluiten ze dat de mannen als eerste de trap moeten bestijgen. Het oog van de groep valt op een donatiebakje (waar dus kostbaarheden in liggen) en Moeder Margriet begeleidt de groep naar boven. Weg. Allemaal. Niets te zien hier! ‘We hebben weinig tijd.’

Met een smoes loopt Marlijn een onbezocht deel van de tempel in om weer een joker uit een bakje te kunnen halen. Carolina zorgt ervoor dat de groep achterin het gebouw blijft zolang Marlijn weg is. Uiteindelijk krijgen de twee een nep-ruzie over waar ze wel en waar ze niet geweest zijn, waarbij Marlijn heel overtuigd bijna in huilen uitbarst. Carolina begeleidt de groep weer een nieuwe trap op terwijl Marlijn uit het vierde donatiebakje een vierde joker haalt. Het duo is ervan overtuigd ieder twee jokers in te kunnen gaan zetten bij de test.

Er is echter nog een andere dimensie verbonden aan deze opdracht. De groep moet vragen beantwoorden over de tempel en als ze dat goed doen, kunnen ze een joker van Carolina en Marlijn wegspelen. Dat gaat dan wel ten koste van 300 euro, de waarde van een goed antwoord. De eerste vraag wordt goed beantwoordt door Rik en Margriet. Viktor en Rik willen daarvoor wel een joker wegspelen. tempel3Margriet en Chris zeggen niets, maar protesteren dus ook niet tegen de beslissing. Chris beantwoordt de tweede vraag en geeft ook de doorslag: die tweede joker mag er ook wel uit. Chris doet ook een poging om de vraag te beantwoorden, maar doet dit fout. Rik en Viktor geven wel het goede antwoord en er wordt weer een joker weggespeeld. Margriet en Martine gaan weer voor het wegspelen van een joker, maar Rik wil deze keer voor geld gaan. Aan hem wordt geen gehoor gegeven. De derde en ook de vierde joker van Carolina en Marlijn zijn weggespeeld.

Er is geen geld verdiend met deze opdracht. Allereerst kies je als Mol niet voor geld als je een rondleiding moet geven. Marlijn en Carolina voeren dus de boventoon in onze verdachtenlijst deze opdracht. Daar voegen we met gemak Margriet aan toe, die bij elke keer dat er jokers weggehaald werden door de groep niets zij of ermee instemde. Marlijn. Carolina. Margriet.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s