Aflevering 4: Russisch Roulette In Detail

Molloten,

Als je alle seizoenen van Wie is de Mol? hebt gezien, was deze opdracht zeker erg herkenbaar. Voor degenen die het niet weten: in het elfde seizoen (al weer 4 jaar terug) liepen de kandidaten een vrijstellingsroute, een soortgelijke opdracht als de opdracht die we in dit bericht gaan bespreken. Wat gebeurde er nu eigenlijk tijdens de Russisch Roulette?

In/op/naast/rondom een Sri Lankaanse dagoba staan 12 schaaltjes. De kandidaten moesten een voor een naar een willekeurig schaaltje toelopen. Ze konden dan beslissen of ze dat schaaltje wilde nemen of niet. Zo ja, dan mochten ze de inhoud houden. Als dat niet het geval was, mochten de kandidaten naar links of naar rechts om het volgende schaaltje te bekijken. Ze moeten wel opletten, want er is ook een bom in het spel. Als je daarop belandt, krijg je als kandidaat niets. Een kandidaat mag niet terugkeren naar een schaaltje dat hij of zij heeft overgeslagen. Art geeft nog iets mee: ‘Kennis is Macht.’ M [spatie] acht. De kandidaten beginnen met het trekken van stokjes uit een bakje met zand waarop een nummer staat. Deze nummers bepalen de volgorde van de kandidaten. Martine mag als eerste.bakjes1

Ze loopt direct naar bakje 1 en pakt de inhoud van dat bakje zonder terug te lopen. Ze heeft daarmee twee jokers weten te pakken. Bakje 1, twee jokers. Staat genoteerd. Rechts van haar (bakje 12) is er een bakje gevuld met 5 jokers en links van haar (bakje 2) is er een bakje gevuld met een groene vrijstelling. Ook die schrijven we op. Martine adviseert de groep om naar rechts te gaan, zonder dat ze ook maar een stap in die richting gezet heeft. Ajouad besluit het advies na te leven en pakt de vijf jokers die in bakje 12 liggen. Er zijn nu twee bakjes leeg, en twee kandidaten geweest.

Carolina is als derde aan de beurt en start bij bakje 4 (1 joker). Ze vervolgt haar weg naar links naar bakje 5 waar twee jokers liggen. Ze pakt de twee jokers en zegt dat je vooral niet te ver moet doorlopen. Ze zegt letterlijk, dat als je zoiets wel doet: ‘dat je dan de kans loopt dat je met niks naar huis gaat.’ Naar huis gaat? We zitten toch nog allemaal in het spel, Carolina? Opvallende opmerking.

Viktor is de vierde en twijfelt tussen 4 en 8. Hij kiest voor geen van beide en kiest voor bakje 7. Daarin ligt de bom. Viktor heeft helaas niets dat hij in de toekomst zou kunnen gebruiken. Hij mag zelfs niet meer naar links of naar rechts: Viktor heeft pech. Hij loopt terug naar de groep waar het angstvallig stil is. Viktor praat tegen zichzelf, maar Marlijn geeft toch antwoord op zijn opmerkingen. Na een paar zinnen komt hij mentaal weer terug bij de groep en zegt dat ze veel meer moeten gaan samenwerken. Chris en Marlijn willen best geld in de pot halen, maar dan moet Vik wel informatie geven. Dat doet hij: hij meldt waar de bom ligt. Daarna sloeg hij zichzelf voor zijn kop, maar nu weet iedereen het toch al. Beter nadenken voordat je iets doet, Brand!bakjes2

Rik is als vijfde aan de beurt en kiest voor bakje 10, waarvan we niet weten wat er in ligt. Waarschijnlijk was het een groene vrijstelling. Margriet is (waarschijnlijk) naar bakje 11 gelopen en pakt de zwarte vrijstelling. Marlijn loopt de lege bakjes 12, 11 en 10 voorbij en haalt uit het negende bakje 500 Moleuro. Ze geeft Chris een advies dat hij links moet gaan, omdat afgezien van 8 alles leeg is. Chris gaat links en neemt bakje , waar 250 Moleuro in ligt. Hij zegt daarna dat ‘een klein beetje geld pakken ideaal is voor een Mol.’ ‘Of ik ben de kandidaat die de pot wil spekken, of ik ben de Mol.’ Ook dat is een verdachte uitspraak.

Omdat bijna iedereen voor zichzelf speelde in deze opdracht, is bijna iedereen verdacht die geen geld gepakt heeft. Chris pakt voor het eerst bewust geld, voor het eerst in de reeks. Dat valt wel op. Verder liegt Martine dat ze de zwarte vrijstelling heeft. Viktor is een brave jongen door te zeggen waar de bom ligt. Carolina doet een opvallende uitspraak. We willen Chris, Carolina en Martine – desondanks het feit dat er niets is gesaboteerd – dan aanwijzen als verdachten.

Let op: voor de Meet en Greet opdracht komt er geen In Detail. 

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s