Aflevering 4: Vakantiekiekjes In Detail

Molloten,

De koosnaam van Rik van de Westelaken – presentator van het NOS-Journaal – is Muis. Dat weet iedere TV-kijkende Nederlander die afgelopen donderdag Wie is de Mol? zag tijdens de Vakantiekiekjes-opdracht. Art begint met het opnoemen van allerlei Hollandse locaties in Galle die doen denken aan het koloniaal verleden. De kandidaten moeten met deze locaties op de foto gaan en voor elke correcte foto krijgen de kandidaten 250 euro. Art zegt ook nog: ‘Het gaat nooit lukken als jullie allemaal bij elkaar blijven.’

De groep splitst zich op in Chris, Margriet en Martine – Rik, Carolina en Ajouad – Marlijn en Viktor. Ze lopen op intuïtie de stad door en Team Margriet maakt al gauw haar eerste foto bij een oud logo van de VOC. Dat was nou niet direct een locatie, maar goed. Ze lopen door en vragen een voorbijganger naar de Utrecht Bastion. Ook Marlijn en Viktor zijn op de vragentour geslagen en willen weten waar de Nederlands Hervormde Kerk is. Rik merkt op dat Viktors portofoon uitstaat en zet hem aan.

Martine loopt in de richting van een local die Margriet en Chris eigenlijk lijken te willen vermijden. De local wijst hen de juiste richting naar het spruitje1Historisch Huis. Ze spotten een bordje dat aan het hekje van het Huis hangt, en lezen alleen de highlights. Helemaal onderaan staat echter dat er bepaalde mensen met het Huis op de foto moeten staan: Spruitje, Muis en Kukelpapa. Dat lijken ze niet gemerkt te hebben, en dus gaan Martine en Chris samen op de foto bij het Huis. Bij de Nederlands Hervormde Kerk moet iedereen op de foto die minder dan 2 tatoeages heeft. Iedereen. Dat woord lijken Ajouad en Rik nogal verkeerd geïnterpreteerd te hebben, want ze gaan maar met z’n tweeën op de foto, terwijl er heel veel andere kandidaten rondlopen met minder dan twee tatoeages.

Chris merkt vervolgens terecht op dat er bepaalde mensen op de foto moeten, terwijl de andere twee teams dat nog niet doorhebben. Hijzelf is namelijk Kukelpapa en Margriet blijkt Spruitje te zijn. Martine is alleen geen Muis, dus Muis moet naar het Historisch Huis komen zodat zij met z’n drieën op de foto kunnen worden gezet. Nadat Martine voor de tweede keer gevraagd heeft wie Muis is, reageert Rik – wiens bijnaam dus Muis is – pas. Hij gaat op zoek naar team Margriet om met Chris en Margriet op de foto te gaan. Marlijn en Viktor zien hun fout in met de personen die op de foto moeten en keren terug naar Hotel Weltevreden, waar Viktor – voormalig inspecteur hondenbelasting – met het hotel op de foto gaat.

spruitje2Ze lopen verder en via de portofoon ontstaat discussie. Iedereen met twee tatoeages moet namelijk op de foto. Dat zijn alle kandidaten behalve Carolina. Rik dacht dat er op het kaartje stond twee kandidaten en Viktor vindt het onzin om die foto te nemen omdat iedereen dan weer op dezelfde plek is. Ze besluiten de foto niet te nemen en team Viktor vervolgt zijn weg naar de Moon Bastion. Daar aangekomen ontdekken ze dat daar iedereen op de foto moet met New York als favoriete stad. Viktor weet alleen niet meer wat hij heeft ingevuld als favoriete stad. Marlijn is daar wel zeker van, en zij moet dus met het Bastion op de foto. Viktor twijfelt nog een beetje. Rik, Margriet en Carolina moeten ook naar het Moon Bastion komen.

Team Margriet is aangekomen bij het VOC-logo dat boven een poort hangt. Daar moeten alle lezers van Het Parool mee op de foto staan. Naast Chris en Martine die al aanwezig zijn bij de poort moet Ajouad ook naar de poort komen omdat hij alsmede het Parool leest.  Chris wist alleen niet meer zeker of hij Het Parool als nummer-1-krant had, dus zijn er voor de zekerheid twee foto’s gemaakt: één met Chris en één zonder Chris.

Team Viktor heeft tijdens het wachten op de rest van de kandidaten nog even gevraagd waar het Utrecht Bastion was en hebben deze via de portofoon aan Team Chris doorgegeven. Margriet komt vervolgens aan bij het Moon Bastion en Rik en Carolina zijn vrij snel daarna ook ter plaatse en er wordt een foto gemaakt. Met Viktor. Bij het Utrecht Bastion moeten daarna Margriet en Viktor komen te staan. Die lopen in een drafje naar de vuurtoren toe, maar hebben het niet binnen de tijd gehaald. Er zijn dus flink wat foto’s gemaakt, waarvan er 3 goed zijn. Dat betekent 750 euro in de pot. Niet heel slecht, maar ook niet heel goed.spruitje3

Hoe komt dat nou? Ten eerste is Viktor door wèl op de foto te gaan flink de mist ingegaan. Er stond 1 persoon teveel op de foto, waardoor er geen geld verdiend is. Daarnaast hadden Viktor en Marlijn erg laat door dat er specifieke mensen op de foto moesten en Rik heeft continue een blik en opmerkingen die suggereren dat hij de opdracht niet helemaal begrijpt en dat hij alles op orde wil houden (wat in alle hectiek natuurlijk niet te doen is). Verder zagen we Chris voor de verandering eens goed zijn best doen. Margriet, Martine en Carolina waren neutraal. Er waren geen duidelijke sabotageacties. Viktor en Rik blijven deze opdracht de saboteurs, ondanks het lage sabotagepercentage.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s