Aflevering 4: Eerste Indrukken

Molloten,

Het is weer tijd voor de Eerste Indrukken, nu de vierde aflevering van Wie is de Mol? is geweest. Er is hartstikke veel gebeurd in echt geweldige opdrachten, dus er is veel te bespreken. Wat viel er op en wie was er verdacht? We bespreken het.

We vielen de aflevering binnen bij het begin van de vakantiekiekjes-opdracht. De kandidaten moesten op de foto gaan met gebouwen die Sri Lanka deed herinneren aan de vroegere overheersing van Nederland. Er waren 8 of 10 gebouwen waar de kandidaten mee op de foto moesten. De voorwaarde was wel dat er specifieke kandidaten op moesten staan. Welke kandidaten er op die foto moesten staan, was te ontdekken door de koosnamen van de kandidaten te achterhalen en deze op te foto te zetten. Dit leek een makkelijke opdracht. Bij een of andere kerk moesten alle kandidaten staan (iedereen met minder dan 2 tatoeages en bij een of andere klokkentoren moesten iedereen staan die als favoriete stad New York had. Viktor wist het niet meer zeker, maar werd uiteindelijk toch op de foto gezet. Jammer, want NY was niet Brands favoriete stad. Er is iets van 750 euro verdiend, dachten we.

Dan is daar die spraakmakende opdracht die we deels kennen uit seizoen 11. In seizoen 11, moesten de kandidaten (waarvan 1 Art Rooijakkers was) langs allerlei mandjes lopen met verschillende inhoud. Ze mochten in ieder mandje kijken en een inhoud meenemen. Bij ieder mandje mochten ze beslissen, maar ze mochten niet teruglopen. Dit was ongeveer hetzelfde. De kandidaten lopen dit keer alleen naar een willekeurig mandje (bijvoorbeeld 10, 8 of 4, naar de keuze van de kandidaat) en dan moesten ze links of rechts manoeuvreren. Er zat ook een bom in het spel. Wanneer een kandidaat op de bom belandt, dan heeft deze niks binnengehaald.

Martine mag als eerste en neemt 3 jokers mee. Ajouad neemt 5 jokers, meer mensen nemen jokers, anderen nemen geld zoals Chris en Marlijn. Er is ook een zwarte vrijstelling gepakt, en Martine zegt dat zij dat heeft gedaan. Ze staat keihard te liegen, want Margriet heeft de zwarte vrijstelling in bezit genomen. Viktor stuitte op de bom, hij heeft dus niets kunnen pakken. Chris zegt in zijn biecht dat hij de Mol is. Tenminste, daar komt het ongeveer op neer. Hij denkt dat hij het nog over Marlijn heeft ofzo, maar uiteindelijk zegt hij dat het ‘ideaal is dat een Mol geld pakt en zo de pot magertjes spekt.’ Rik wil – in ruil voor een joker – dat Martine haar vertelt wanneer ze de zwarte vrijstelling gaat inzetten: bij welke test dus. Martine wil best wel een extra joker voor een leugentje, dus de twee hebben een afspraak.

De derde opdracht was ook echt om te gieren. Dat vond Chris ook. De kandidaten moesten zoveel mogelijk namen onthouden van de gasten die op een huwelijksfeest waren. Des te meer namen, des te meer geld, eventueel. De Sri Lankanen op het feest hadden namen als Sr’n-Hanyug Wo’lm Sh’a’em of iets dergelijks, en dat was vrij moeilijk te onthouden. Ajouad sprak alle dames aan op het feest en wist een groot deel van de namen te onthouden. Chris spreekt een groepje bezoekers aan met een heel erg moeilijke naam. Chris besloot hem ‘lala’ te noemen of iets dergelijks. De rest zocht handige Nederlandse vervormingen van de namen: Washandje, Kaminder en Chilipoeder waren de vervormingen van de echte namen. Klasse jongens. De groep moest daarna gokken hoeveel namen ze goed hadden. Ze gokten tussen de 30 en de 50 namen, maar ze hadden er 65 goed. Geen. Geld. Voor de. Pot. Ohja, er was één familiefoto van de Mol bij, die wij in beeld waarschijnlijk niet gezien kunnen hebben.

Bij de test werden alle jokers en jokers en jokers onschadelijk gemaakt door de zwarte vrijstelling van Margriet. Alle kansen zijn gelijk. Ajouad krijgt voor het eerst zijn scherm te zien. Dat scherm is direct rood. Jammer voor Ajouad, maar eerlijk gezegd zagen we het aankomen en verdachten we El Miloudi niet. Hij was wel een fanatieke speler, dus het is iets minder goed voor het spel. Pieter, Evelien, Ajouad. Wie is het volgende slachtoffer van Rik? Chris? Margriet, misschien?

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s