Aflevering 3: Watervliegtuig In Detail

Molloten,

De tweede opdracht waarmee in aflevering 3 geld te verdienen viel was de opdracht met het watervliegtuig. Art is op zoek naar zes kandidaten die veel aandacht nodig denken te hebben en twee kandidaten die weinig aandacht nodig denken te hebben. Chris wil wel graag bij die twee die weinig aandacht nodig hebben omdat hij denkt dat die een speciale rol krijgen te vervullen. Rik hoorde eigenlijk bij de aandachtstrekkers, maar Margriet denkt dat ze lang is of iets dergelijks en dus komt Rik terecht bij de niet-aandachtstrekkers.

De aandachttrekkers zijn Carolina, Ajouad, Viktor, Martine, Marlijn en Margriet. Zij krijgen 50.000 roepie om in de Volkswijk Pettah – waar de opdracht met het laden en lossen plaatsvond – spullen te kopen om aandacht mee te trekken én om een woord mee te maken. Het woord dat ze moeten maken is Bentota. Chris en Rik zouden met een vliegtuig over het Sri Lankaanse grondgebied vliegen en dat woord moeten lezen.

Ze staan maar te overleggen en ze ondernemen nog vrij weinig. Carolina zegt als reminder dat de tijd wegtikt, en de groep splitst uiteen: Ajouad, Margriet en Marlijn zitten in de eerste groep en Carolina, Martine en Viktor in de andere groep. Team Ajouad duikt een stoffenwinkel in, waar hun oog valt op een lang, geel doek. Ze vragen de eigenaar van de winkel hoeveel de doek moet kosten. Het is 350 roepie per meter. De vrouw zal om tot een prijs te kunnen komen de hele rol moeten opmeten. Ajouad vraagt de vrouw om de prijs, maar wil afdingen tot 8000 roepie. Daar is de vrouw niet tevreden mee, maar Team Ajouad verlaat heel snel weer de winkel.

Het oog van Martine valt op een winkel waar ze paraplu’s verkopen. Ze worden als toeristen onthaald, maar willen eigenlijk gewoon die paraplu’s kopen en zo snel mogelijk weer weg zijn. Ze kopen zes paraplu’s voor 620 roepie. Carolina ziet een soort bloem met knipperende lampjes, maar Viktor merkt terecht op dat de lampjes niet zichtbaar kunnen zijn vanuit een vliegtuig te zien kunnen zijn. Beide teams zijn nu weer de straten ingegaan. Team Margriet zoekt naar verf, kwasten, rollers en een schaar, team Viktor heeft badhanddoeken of iets dergelijks aangeschaft. Samen lopen ze naar de locatie waar ze het woord moeten gaan uitbeelden: het strand van Sri Lanka. Art legt Chris en Rik de opdracht uit. Ze moeten het woord zien te lezen en de bestemming doorgeven aan de piloot. Hij zegt dat ze – na de landing met het watervliegtuig – geld voor de pot kunnen vinden. Na de landing. Dat is zo ongeveer écht na de landing. Letten jullie op, mannen?

De aandachtstrekkers gaan het woord uitschrijven. ‘Bemtalo’ zegt Viktor. De rest van de kandidaten heeft beter opgelet en roept tegen Viktor ‘nee, bentota.’ Martine wil van het gehele gele doek 1 letter maken, maar Viktor en Margriet besluiten dat het handiger is om daar meer letters mee te maken. Ajouad knipt met de schaar het doek doormidden. Nu wil Marlijn een oplossing zoeken om met die strenge wind het doek aan de grond genageld te houden. Ze zoekt wat lokale mensen op op het strand en vraagt of ze op de Nederlandse televisie willen. Martine reageert furieus: ‘je kunt er beter gewoon zand opgooien!’ ‘Moeten we dan niet een paar reserves hebben?’ ‘Nee!’ Met kleine hoopjes zand gooit Marlijn zand op het doek. Van Margriet mag ze aan de N beginnen. Viktor zou haar gaan helpen.

Rik heeft tijdens de vlucht alleen maar Chris in de gaten gehouden. Beide mannen zien nog vrij weinig. Chris doet een poging: hij denkt dat het misschien wel rookpluimen zouden kunnen zijn, maar aangezien ze niet erg opvallen is dat al uitgesloten voor het duo. Dan moet het volgens Chris op een gebouw zijn, of op een dak of op een groot braakliggend terrein. Ze gaan richting zee, waar Rik erg opvallend zegt: ‘Daar zijn ze sowieso niet.’ Dat is opvallend, want ze zijn daar sowieso wel.

Ajouad laat wat locals handdoeken vasthouden die hij doormidden knipt met de schaar, zodat hij meer en grotere letters kan maken. Marlijn is ondertussen weer onnuttig bezig. Ze deelt wat paraplu’s uit aan mensen terwijl de letters nog geeneens op de grond liggen. Ze negeert alle stoptekenen vanuit de groep en gaat gewoon haar eigen gang. \

Chris zegt dat het wel logisch zou zijn om een aanwijzing op het strand te geven. En daar heeft hij gelijk in, want de letters liggen inderdaad op het strand. Het vliegtuig nadert het woord, en Ajouad spot het vliegtuig. De kandidaten springen, doen dingen met paraplu’s en grote blauwe vlaggen om zoveel mogelijk aandacht te trekken van Rik en Chris. Die aandacht krijgen ze. Rik valt het nog niet op, maar Chris heeft de kandidaten al snel gespot. Bentota, lezen ze en ze geven de locatie door aan de piloot. Opdracht geslaagd, zou je denken.

Viktor. Ajouad. Dat zijn de enige twee kandidaten die Rik en Chris hebben gespot. Ze verwachten dat de overige vier kandidaten die ze niet hebben gezien nog ergens te zien zullen zijn. ‘Na de landing zouden we geld vinden’ zegt Chris ‘dus dat betekent dat we hier waarschijnlijk nog aanwijzingen krijgen.’ Deel 1 klopt. Deel 2 niet, want de envelop met geld hangt aan een zwemboei op het vaste land. Ze krijgen geen aanwijzingen meer hier. Zou Chris als Mol niet tevreden zijn met de juiste locatie en daarom dit zeggen? Possible.

Chris kijkt in de richting van de zwemboei, maar begroet al snel een lokale bewoner. Ze kijken snel om zich heen. Ze lopen 2 keer voor de envelop door, waarbij Rik zelfs een keer zijn tas voor de envelop doorbeweegt zodat ons zichtveld wordt geblokkeerd. Ze zien een boot. Die boot brengt hen naar de mangrove, omdat ze denken dat daar nog wat te vinden is. Behalve een flesje treffen ze niets aan. De opdracht is niet geslaagd binnen de tijd. De kandidaten hebben gefaald.

Hoe is dat mogelijk? Nou, onze verdachten zijn heel helder. Chris nam in het vliegtuig het voortouw en liet de opdracht mislukken. Marlijn was niet bezig met het uitvoeren van de opdracht en Rik ging volledig mee in de woorden van Chris. Viktor heeft verf gekocht die helemaal niet nuttig was gedurende de opdracht. Chris, Marlijn en Rik; jullie waren deze opdracht erg verdacht. Passen jullie op? Jullie zijn al erg vaak verdachten tot nu toe…

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s