Aflevering 3: Verdieners en Verdachten

Molloten,

Je leest de derde editie van de Verdieners en Verdachten. We kijken naar welke kandidaat hoeveel geld verdiend of hoeveel geld niet. Dat wordt weergegeven met een kandidatensaldo. Zo rond aflevering 3 en aflevering 4 zien we dat er een basis gelegd wordt voor wie er in de uiteindelijke top 3 zullen staan en wie dus het meest verdacht zijn op het gebied van geld verdienen. Verdieners en Verdachten. Daar gaan we. Vorige aflevering waren dit de kandidatensaldi:

Met welk bedrag gaan de kandidaten naar aflevering 3?
Margriet – €390
Marlijn – €290
Chris – €290
Martine – €240
Carolina – €190
Viktor – €140
Ajouad – €90
Rik – €90

Bij de eerste opdracht was 3000 euro te verdienen. Elke kandidaat kon door zijn eigen envelop te pakken het bedrag in de envelop verdubbelen. We zouden dus kunnen stellen dat er maximaal 1500 Moleuro in de enveloppen zat. Evelien en Pieter zijn uit het spel, maar hun enveloppen bevonden zich nog wel op het speelveld. Die bedragen kunnen dus niet worden verdubbeld. In de enveloppen zat dus minder dan 1500 Moleuro. We schatten dat er 1300 Moleuro in de enveloppen zit. Er is niemand met zijn of haar eigen envelop over de finish gekomen. Viktor is met de envelop van Chris (waar 100 euro in zat) wèl over de finish gekomen. Viktor krijgt dus een plusbedrag van 100 euro. De overige zeven kandidaten krijgen een minbedrag van (1300 Moleuro gedeeld door 7 kandidaten) afgerond op honderdtallen 200 euro.

Lettercodes
Ajouad – €200
Carolina – €200
Chris – €200
Margriet – €200
Marlijn – €200
Martine – €200
Rik – €200
Viktor – €100

De tweede opdracht werd er eveneens heel weinig geld verdiend. Er werd bijna niets binnengehaald. Om eerlijk te zijn, er werd eigenlijk helemaal niets binnengehaald. Geen rode cent. Het ophalen van het geld lag in handen van Chris en Rik, die in het watervliegtuig zaten. De kandidaten hebben het woord goed doorgegeven, want Rik en Chris zijn op de juiste bestemming aangekomen. Aan de kandidaten op het strand lag het dus niet. Rik en Chris zijn verantwoordelijk voor het niet-slagen van deze opdracht. We weten niet hoeveel geld er in de envelop zat, maar we gokken – gezien de grootte van de opdracht – op 1500 euro. Dat is een minbedrag van 750 Moleuro voor beide mannen.

Watervliegtuig
Ajouad – €200
Carolina – €0
Chris – €750
Margriet – €0
Marlijn – €0
Martine – €0
Rik – €750
Viktor – €0

We tellen de bedragen bij elkaar op. Daar komt de onderstaande balans uit. De kandidaten staan nog op alfabetische volgorde. Waarschuwing: het is erg rood.

Na Aflevering 3
Ajouad – €200
Carolina – €200
Chris – €950
Margriet – €200
Marlijn – €200
Martine – €200
Rik – €950
Viktor – €100

En nu tellen we de bedragen uit de eerste twee afleveringen op bij de derde aflevering, en dan hebben we ons lijstje met verdieners en verdachten klaar. De verdachten staan bovenaan ons lijstje, de verdieners helemaal onderaan.

Met welk bedrag gaan de kandidaten naar aflevering 3? 
Chris – €1240
Rik – €1040
Margriet – €590
Marlijn – €590
Martine – €440
Carolina – €390
Ajouad – €290
Viktor – €40

We zien een duidelijke verschuiving van de verdachten, iets waar we niet op hadden gehoopt. Viktor bungelt weer een beetje onderaan het lijstje, daar waar Ajouad zich ook bevindt. Chris en Margriet zitten al langer in de top 3, waar Rik een overduidelijke nieuwkomer is omdat hij vorige keer nog onderaan het lijstje stond. Marlijn, Martine en Carolina blijven weer een beetje de middenmoot. Als je ons moet geloven zien we Viktor of Ajouad niet als een Mol, maar moet je je stemmen op Chris, Rik en Margriet zetten. Tenminste, voorlopig.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s