Aflevering 3: Lettercodes In Detail

Molloten,

De derde aflevering ging van start met een een opdracht die typerend is voor een seizoen van Wie is de Mol?. In verschillende tuktuks die over een gebied verspreid staan liggen enveloppen, waar in totaal iets minder dan 1500 euro in zit. In elke tuktuk ligt ook een lettercode: één lettercode voor elke kandidaat. RIW is bijvoorbeeld de lettercode van Rik van de Westelaken. Er zijn ook lettercodes voor Pieter Derks en Evelien Bosch, die het spel al verlaten hebben. Elke kandidaat die zijn of haar envelop aan de overkant brengt, verdubbelt het bedrag in zijn of haar envelop. Zo kan er een maximum van 3000 euro worden verdiend. Op het terrein zitten daarnaast ook schutters en zijn boobytraps geïnstalleerd. In duo’s mogen de kandidaten proberen de overkant te bereiken.

De kandidaten bespreken de tactiek en Rik oppert om gewoon elke willekeurige envelop te pakken uit een willekeurige tuktuk, welke je dan ook mag Laser1tegenkomen. Die tactiek besluit de groep te handhaven. Rik en Carolina gaan als eerste het veld in en blijven vrij dicht bij elkaar aan het begin. Carolina schiet vrij veel, Rik vrij weinig. Ze merken de boobytraps op en verdwijnen voor een fractie van een seconde uit beeld. Ook voor de rest van de kandidaten zijn ze niet meer te zien. Rik is afgeschoten door een boobytrap, dus zal Carolina in haar eentje verder moeten. Carolina is bijna bij de finish en heeft de envelop van Ajouad en de envelop van Evelien meegenomen. Carolina wordt net voor het einde afgeschoten door – naar eigen zeggen – een boobytrap. Jammer. Rik zegt daarna tegen de groep dat het echt geen zin heeft om op zoek te gaan naar je eigen tuktuk.

Chris en Marlijn mogen dan het slagveld in en Marlijn gaat naar het midden omdat Rik haar had gezegd dat haar lettercode zich in één van die tuktuks bevond. Het lukt haar om kruipend over de grond haar eigen tuktuk te bereiken met de lettercode MAW. Ze vervolgt haar weg naar de finish daarna, maar probeert nog wel enige enveloppen mee te nemen. Ze stuit op een envelop met de lettercode MOL. Ze veronderstelt dat dat een envelop is van of voor de Mol. Ze neemt de envelop mee. Chris kruipt voor de veiligheid in een tuktuk en vindt daar de envelop van Pieter. Vanuit zijn tuktuk heeft hij een aantal sluipschutters weten te raken. Marlijn moet deze opdracht verlaten, omdat ze – tegen het advies van de anderen in – recht op de boobytrap afliep. Dat was niet zo’n hele slimme actie, maar de groep was dan ook echt heel veel commando’s aan het geven. Chris verplaatst zich nog steeds van tuktuk naar tuktuk en heeft nu ook de envelop van Viktor meegenomen. Bij de tuktuk van Evelien wordt hij afgeschoten. ‘Shit!’

'Martine... die mij doodschiet?'

‘Martine… die mij doodschiet?’

Dan is daar de grote Mollenactie van deze week. Margriet en Martine betreden het speelveld, en Martine zou Margriet dekking bieden. In plaats van het schieten op de sluipschutters, schiet Martine echter Margriet neer, nèt nadat Margriet haar eigen envelop heeft weten te pakken. De groep barst in lachen uit terwijl Martine gewoon haar weg vervolgt. Ze pakt de envelop van Rik. Ze hebben nog geen 10 meter gelopen of ze zijn allebei al doodgeschoten, al dan niet door Martine zelf.

Viktor en Ajouad leggen als laatste het parcours af. Ajouad rent als een gek van tuktuk naar tuktuk, zigzaggend over het terrein. Zijn tactiek is om – net als Chris – eerst schutters uit te schakelen om daarna naar de finish te rennen met één of meerdere enveloppen. Ajouad komt steeds dichterbij de finish, maar wordt afgeschoten. Er is nog geen geld binnengehaald en Viktor is de enige die deze opdracht nog een beetje tot een goed einde kan brengen. Omdat Chris tot dan toe het verst is geweest, zou hij Viktor begeleiden. Viktor maakt een halve draai tussen twee tuktuks en komt iedere centimeter weer dichter bij de finish. De groep zegt dat alle tuktuks bij Viktor in de buurt wel bijna leeg zijn, maar Viktor stuit toch nog op de envelop van Chris Zegers. De groep overlegt of Viktor nog verder moet zoeken. Martine zegt heel duidelijk dat dat niet moet gebeuren en Viktor gewoon naar de finish moet gaan, maar van Rik, Margriet en Marlijn moet hij het wel proberen. Ze besluiten het niet te doen en Viktor gaat met 1 envelop ter waarde van 100 euro over de finish. De envelop wordt niet verdubbeld, want het is de envelop van Chris.

Wie heeft deze opdracht gesaboteerd? Je zou iedereen behalve Viktor kunnen aanwijzen. Martine heeft Margriet afgeschoten terwijl ze haar eigen envelop in haar handen had. Ajouad was erg fanatiek. Marlijn gaat tegen het advies van de groep in toch achter de bus door en wordt door een boobytrap geraakt. Rik heeft niet opgelet toen de opdracht werd uitgelegd. Laten we de verdachten deze opdracht dus maar even houden op Martine, Marlijn en ook een beetje op Rik.

Graafgroeten,
MollootBlog

 

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s