De afvallerstheorie, klopt die wel?

Molloten,

Jullie zouden misschien op verschillende websites gehoord kunnen hebben van de afvallerstheorie van dit jaar. Een afvallerstheorie is een opeenstapeling van aanwijzingen waarmee vòòr het begin van de serie alle afvallers van iedere aflevering voorspeld kunnen worden. Het zou natuurlijk mooi zijn om te kunnen invullen wie er afvalt in onze poules en in de app, maar dan moet deze uiteraard wel eerst kloppen. De afvallerstheorie van dit jaar betreft de theorie van de lotsgetallen. Het gebruik van lotsgetallen is een boeddhistisch gebruik, en het boeddhisme is de grootste religie op Sri Lanka. Daarom zou de theorie dit jaar in verband kunnen worden gebracht met zowel het land als de afvallers.

Wat zijn lotsgetallen precies? Boeddhisten gebruiken deze getallen om bij de geboorte iemand een nummer te geven en deze persoon daarmee te karakteriseren. Het werkt volgens het principe van data en tijd: de geboortedatum (en eventueel de tijd) wordt bij elkaar opgeteld en wanneer dit een getal is met twee cijfers worden die cijfers ook bij elkaar opgeteld. Nu hebben de bedenkers van deze theorie de lotsgetallen toegepast op de data en de tijden dat de Mol het Molnummer tweette. We geven een voorbeeld.

De tweet is verzonden op 10-12-’14 om 12:20 uur. Als we alle getallen in deze regel optellen (1 plus 0 plus 1 plus 2 plus 1 plus 4 plus 1 plus 2 plus 2 plus 2 plus 0). Daarbij tellen we het getal dat de Mol getweet heeft – in dit geval 0 – bij op. Het resultaat is 14. We passen weer de formule toe en doen 1 plus 4. Daar komt het getal 5 uit. Als we zo de eerste acht tweets van de Mol ontleden, komen daar de volgende cijfers uit, in de volgorde dat ze getweet zijn: Vijf, vier, twee, negen, zeven, zes, vijf, drie. Maar hoe kunnen we met het rijtje vijf, vier, twee, negen, zeven, zes, vijf, drie de afvallers ontdekken? We leggen het uit.

Wanneer je deze cijfers toepast op de volgorde dat de kandidaten bekend zijn gemaakt, komt er een afvallerstheorie tot stand. Rik is als eerste bekend gemaakt. Hij krijgt dus het cijfer 1. Marlijn is als tweede bekend gemaakt, zij krijgt het getal 2. Zo krijgt Viktor het getal 3, Evelien het getal 4, Pieter het getal 5, Carolina het getal 6, Chris het getal 7, Ajouad het getal 8, Martine het getal 9 en Margriet het getal 10. Vervangen we dan het rijtje hierboven door de kandidaten, dan krijgen we het lijstje van afvallers. Pieter, Evelien, Marlijn, Martine, Chris, Carolina, weer Pieter, Viktor is het lijstje van de afvallers. Rik, Margriet en Ajouad staan dan in de finale. Tot zover lijkt het te kloppen, maar ook deze theorie valt – net als veel voorgaande jaren – waarschijnlijk in het water.

Een terugkeer van Pieter is namelijk bijna onmogelijk. Tot nu toe zijn kandidaten die terug in het spel mochten de aflevering die volgde op hun vertrek het spel weer terug in gelaten, niet – zoals hier het geval is – met een verschil van 5 afleveringen of meer. Ook vinden we de theorie ietwat hooggegrepen om waar te kunnen zijn. We twijfelden zelfs of we hem wel zouden behandelen.

Wanneer Marlijn de volgende afvaller is en Martine daarop volgt, beginnen we deze theorie wel wat meer in de gaten te houden, uiteraard. Voorlopig zijn we echter nog niet helemaal overtuigd. Voor verdere discussie kun je hier terecht.

Graafgroeten,

MollootBlog

Advertenties

Een Reactie op “De afvallerstheorie, klopt die wel?

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s