Aflevering 3: Eerste Indrukken

Molloten,

Dit was een prachtige en een échte Wie is de Mol?-aflevering. Schutters, geld, codes, seinen, vliegtuigen, locaties en een heel erg spannende test. We bespreken onze eerste kijk op deze aflevering in de rubriek Eerste Indrukken.

Bij de eerste opdracht moesten de kandidaten op zoek naar geld wat in tuktuks in een verlaten havengebied verborgen was. Op elke tuktuk stond een lettercode, ééntje voor alle kandidaten van het vijftiende seizoen. Rik van de Westelaken had dus als code RIW en Pieter Derks had als code PID. De groep ging – zoals altijd in duo’s – op zoek naar het geld. Ze besloten om niet te gaan voor hun eigen lettercode, maar gewoon elke willekeurige envelop te pakken en hun bedragen niet te verdubbelen. Op Viktor na werden ze allemaal geraakt door schutters, door boobytraps, of door Martine. Martine schoot Margriet af, wat toch een heel opvallende actie was. Marlijn pakte overigens nog een envelop die in een tuktuk lag waar de initialen MOL op stonden. Krijgen we nog weten wat dat betekent, of moeten we hier uit afleiden dat Marlijn de Mol is? Dat laatste waarschijnlijk niet. Viktor heeft geld verdiend, maar zat in tweestrijd door de groep: Marlijn en Margriet wilde dat Viktor met een groot risico een tweede envelop ging pakken, de rest wilde dat hij doorgaat naar de finish. Vooral Martine wilde dat Viktor doorging naar de finish, wat uiteindelijk de juiste keuze geweest is.

De tweede opdracht gebeurde er ook rare dingen. Zes kandidaten moesten ‘aandacht trekken,’ en een woord schrijven in het zand. De spullen die ze hiervoor gebruikten moesten ze zelf gaan kopen. Viktor, Margriet, Martine, Marlijn, Ajouad en Carolina begeven zich op het strand en moeten het woord Bentota spellen in het zand. Chris en Rik moeten vanuit een vliegtuig dat woord zien te lezen. Dat lukt ze, en ze geven het woord door aan de vliegenier. De piloot brengt hen door naar het dorpje Bentota. Chris en Rik dachten echter – omdat ze alleen Ajouad en Viktor hebben zien lopen op het strand – dat de andere duo’s nog een aanwijzing voor hen hadden! Ze zagen de envelop die aan een boei op de pier bevestigd was niet, en ze liepen door naar een boot die net aanmeerde. Die brengt hen naar een mangrove, waar ze helemaal niet moeten zijn. De groep is verontwaardigd: hoe kan zoiets gebeuren?

De derde opdracht is er deze keer niet. In plaats daarvan een hele spannende test. De kandidaten maken de test terwijl de rest van de kandidaten toekijkt. Na de laatste vraag (de 20ste) volgde vraag 21. De vraag was aan wie van de kandidaten jij een vrijstelling zou gunnen. Iedereen die een vrijstelling gegund was, ging automatisch door naar de volgende aflevering. Chris kreeg zelfs 2 vrijstellingen gegund! Carolina krijgt als enige haar scherm te zien, wat uiteindelijk groen is. Ze blijft, net als de rest van de groep. We gaan met 8 kandidaten door naar de volgende aflevering, zoals we al voorspeld hadden. Mooi!

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

4 Reacties op “Aflevering 3: Eerste Indrukken

  1. De enige tuktuk waar je een envelop met het mollogo direct tegen de initialen zag staan was de tuktuk van MAS. Zegt dit iets?

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s