Aflevering 2: Oorzaak en Gemol(g)

Molloten,

Nèt voor iedere aflevering bekijken we nog een laatste keer wat er de vorige aflevering gebeurde. Ook geven we advies over wie de Mol is, wie de afvaller is en andere verdachte acties van de kandidaten. De Oorzaak en Gemolg, van aflevering 2.

Eerst de verborgen aanwijzingen. Dat waren er deze aflevering niet erg veel. In de bioscoop waren eerst een paar reclames te zien. Een van die reclames was voor het merk ‘Anchor’. Een nieuwslezer wordt ook wel anchor genoemd, wat een verwijzing kan zijn naar Rik. Martine kwam in beeld met een joker. Vervolgens zegt ze: ‘nu heb je het dan zelf in de hand.’ Ze kan natuurlijk de joker bedoelen, maar ook het spel. Heeft Martine als Mol het spel in de hand? De test werd gespeeld op Independence Square: het plein van de onafhankelijkheid. Margriet is een voorstander voor de onafhankelijkheid van vrouwen.

In de drie opdrachten hebben we drie verdachtenlijstjes gemaakt. Bij de eerste opdracht waren de verdachten Marlijn, Chris en Ajouad. Bij de tweede opdracht waren dat Martine, Marlijn en Carolina. De laatste opdracht werd gesaboteerd door Rik, Margriet, Carolina en Marlijn. Marlijn is dus overal erg druk bezig geweest om te mollen. Margriet is deze aflevering iets minder actief geweest en Chris komt ook niet zo vaak meer in onze peilingen voor. Maar onder ‘Mol Marlijn’ zijn alle opdrachten wel geslaagd. We nemen Marlijn mee in ons onderzoek, maar we gaan er momenteel nog niet van uit dat ze de Mol is.

10933883_882950605102191_5696038173121780169_nVoor de muzikale aanwijzing Under The Brigde hebben we slechts twee theorieën: of Carolina valt af of er valt niemand af. Het meest logische lijkt ons dat er niemand afvalt, ook door de foto die Art op Facebook geplaatst heeft, wat blijk geeft van een iets andere executie of test dan we hadden verwacht. Check de theorieën bij de rubriek Als Muziek In De Oren.

De titel van de aflevering, scheepsrecht, leidde voornamelijk naar Rik (die pas na drie keer de kar kon optillen) en naar Chris en Marlijn (die allebei mogelijk drie keer in de galerij zijn gaan kijken).

Onze eindconclusie – die natuurlijk altijd een gok blijft – is na deze aflevering: er valt niemand af (of Carolina) en Rik is de Mol. Dat is onze uitspraak, en daar zult u zich aan moeten houden. Oh wacht, dat is weer een ander televisieprogramma. Veel plezier met kijken, vanavond!

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s