Aflevering 2: Laden En Lossen In Detail

Molloten,

We moeten van aflevering 2 nog één opdracht met jullie bespreken: de opdracht met het laden en het lossen in de nauwe straatjes van de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo. Drie kandidaten moeten een vrachtwagen met zakken rijst leegladen, zodat de andere kandidaten daar weer andere spullen in kunnen leggen. Die spullen liggen alleen wel op megazware karren die door de stad Colombo, de volkswijk Pettah, verspreid staan. Op iedere kar ligt een routebeschrijving naar de vrachtwagen die de kandidaten moeten volgen. Art zegt dat het een fysiek zware opdracht gaat worden. Hij legt de opdracht uit en als deze geslaagd is binnen drie kwartier, zonder dat er spullen van de kar afgevallen zijn, wordt er €1500 verdiend voor de pot.Laden3

De groep splitst zich op in drietallen. Chris, Martine en Ajouad laden de vrachtwagen leeg, Viktor, Marlijn en Evelien vormen een groep die een kar gaat trekken en Carolina, Margriet en RIk vormen ook een groep die een kar zal gaan trekken. Martine gaat zelf in de vrachtwagen staan en Ajouad en Chris zouden de zakken rijst de voorraadkamer binnen brengen. Ajouad vraagt meteen om drie zakken en ze gaan op een lekker tempo.

Team Viktor vraagt meteen aan de lokale bevolking waar de 1st Cross Street is. Dat blijkt de straat te zijn waar de kar gepositioneerd staat. Evelien en Marlijn informeren ook direct naar de windrichtingen: wat noord is, en wat zuid. Bij Team Rik gaat het ietsje minder soepel, want Rik wil eerst de inhoud van de kar analyseren en Carolina wil de technieken van de lokale bevolking bekijken. Ze besluiten de kar maar eerst eens gewoon op te tillen. Maar net wanneer Rik de kar op wil tillen, drukt Margriet de kar vanaf achteren naar boven, zodat Rik de kar niet omhoog krijgt. Tenminste, zo lijkt het. Margriet oefent druk uit zodat Rik de kar niet omhoog krijgt, en dat is natuurlijk een vrij onopvallende maar glasheldere Molactie. Een local tilt dan die hele kar in zijn eentje op, waarna Rik het weer een keer probeert, waarna het hem weer niet lukt.

Laden2

‘Tweede straat rechts toch?’

Marlijn doet een poging tot sabotage: ‘tweede straat rechts toch?’ Evelien herstelt haar en zegt dat het de tweede straat links is. Ajouad is als een malle de voorraadkamer aan het aanvullen door tientallen kilo’s in een keer mee te nemen en als een dolle naar de kamer te rennen. Chris is naar Ajouads zeggen de voorraadkamer vervolgens aan het ordenen. Ordenen is namelijk geen taak voor Ajouad, laat Ajouad maar rennen.

Na 10 minuten staat Team Rik nog steeds op haar beginpositie met de kar. Margriet duwt nog steeds de kar naar boven, wat Rik er overigens niet van weerhoudt om de kar toch op te kunnen tillen. Ze stoppen al snel met het excuus dat ‘de kar aan de achterkant te zwaar is.’ Laden7Ze verplaatsen wat maar even later vallen er spullen af, waardoor het team weer moet stoppen. Team Viktor zit ondertussen middenin het karrenspitsuur. Overal rijden auto’s, tuktuks en karren heen en weer en Team Viktor pakt het goed aan. De auto’s worden weggestuurd en stukje bij beetje komt Team Viktor dichterbij de eindstreep. Bij die eindstreep is Team Martine trouwens al klaar met lossen. Hun deel van de opdracht is bij deze volbracht.

Team Rik verplaatst zich ook met de centimeter, totdat er weer een zak van de kar op de grond valt. Rik loopt nog een halve meter door totdat ook hij ziet dat er een zak af ligt. En daarna vallen er weer spullen. En weer spullen. Margriet maakt het kruispunt (of wat voor soort weg het ook mag zijn) vrij van auto’s en tuktuks, zodat de kar haar weg kan vervolgen naar de eindbestemming.

‘Die mannekes moeten ons helpen.’

Team Viktor heeft plaatsen verwisseld: Marlijn en Evelien staan vooraan en Viktor staat achteraan de kar te duwen. Viktor krijgt nogal wat commentaar van de lokale bevolking, over het feit dat zijn rol ondergeschikt is aan die van de vrouwen voorop. Zij van Opzij schiet Rik überhaupt niet te hulp volgens Rik, maar hij wilde gewoon even zien hoe zij deze situatie zou bekijken. Dat is alles. In de volkswijk hielpen de locals team Viktor met de kar te trekken. De arme laag van de bevolking heeft veel voor de groep over, zo blijkt. Maar naast al deze hartelijk moet de kar natuurlijk wel op tijd aankomen.

Rik, totaal bezweet, en team Viktor komen beide aan bij de vrachtwagen. Er is niets van de kar afgevallen en de vrachtwagen is helemaal volgeladen. De opdracht is geslaagd en de kandidaten hebben €1500 verdiend. Dat is erg mooi! Er zijn wel sabotageacties geweest, en voornamelijk Margriet, Rik, Carolina en Marlijn, grotendeels Team Rik, vonden wij erg verdacht. Rik komt nu pas voor het eerst voor in ons verdachtenlijstje voor, maar we gaan hem niet nadrukkelijk in de gaten houden. Margriet en Marlijn, die nu tot drie of vier keer toe op ons lijstje staan, wel.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s