Aflevering 2: Bioscoop In Detail

Molloten,

De eerste opdracht waarbij de kandidaten in voertuigen door de stad mochten rondrijden, was de opdracht met de tuktuks! Een vermakelijke opdracht met veel mogelijkheden tot sabotage. Art belt de kandidaten en vertelt dat hij voor drie kandidaten een plek heeft bij een hele speciale voorstellingen en dat de andere zes de stad gaan verkennen. Martine, Marlijn en Carolina wilden graag naar de voorstelling, de overige zes zouden des stad gaan verkennen.Bios1

Carolina, Martine en Marlijn betreden een bioscoopzaal, waar een film wordt afgespeeld met – zo te zien – drie reclames, waarvan ééntje wel een verborgen aanwijzing kan zijn. Er is namelijk een reclame voor Anchor-boter. Een anchor is het Engelse woord voor nieuwslezer, wat het beroep van Rik is. Maargoed. Daarna komt er een heel interessante reclame voorbij. Joker nodig? was de vraag. Daaronder stond een telefoonnummer. Daarna kregen alledrie de kandidaten een eigen telefoon, waarmee ze natuurlijk in de eerste instantie dat nummer belden. Het drietal is nu drie jokers rijker.

Op het scherm vertelt Art de kandidaten de opdracht. De overige zes kandidaten staan in tweetallen met tuktuks verspreid door de stad. Martine, Carolina en Marlijn moeten via de telefoon de drie duo’s naar het theater begeleiden. Op het scherm verschijnen drie beelden, waarop camera’s de af te leggen route per tuktuk weergeven en continue opnieuw afspelen.

Evelien, die met Ajouad in een tuktuk zit, informeert bij de bestuurder van de tuktuk over de bestemming. De zin niet begrijpende, knikt de bestuurder maar instemmend en zegt dat Evelien maar moet bellen. Carolina belt Evelien en geeft haar de instructies over wat de opdracht is en hoe ze moeten rijden: ‘alleen maar rechtdoor tot je bij een soort van markt komt, en daarna rechtsaf.’  Evelien meldt de bestuurder de instructies en vertelt hem dat hij ook best wel wat sneller mag rijden.Bios2

Rik en Margriet bellen met Marlijn. ‘Ik zou zeggen, rijd naar de zee.’ is Marlijns instructie. Daarna somt ze ongelofelijk snel allemaal sleutelpunten in de stad op die Rik en Marlijn op hun route moeten tegenkomen. Terwijl Carolina en Marlijn al volop aan het bellen zijn, begint Martine na twee minuten ook met bellen. Eerst blijft ze een aantal seconden stil en daarna legt ze de opdracht uit aan Chris en Viktor. Ze vraagt waar het duo staat, en Viktor antwoord dat ze op een vrij drukke eenrichtingsweg staan, bij Hotel Nippon. Chris zwijgt en lijkt het dus met Viktors beschrijving eens te zijn. Martine zegt dat ze dat niet ziet, maar zegt dat ze marktkramen ziet. Daar hebben Viktor en Chris visueel helemaal niets aan, omdat ze niet weten hoe de stad in elkaar zit en dus ook niet weten welke marktkraampjes Martine bedoeld. Viktor antwoordt dan ook meteen dat zij dat absoluut niet zien. Chris heeft tot zover nog niets gezegd en alleen nog maar geschud met zijn hoofd. De eerste vraag van Chris is; ‘Dus jij ziet bewegend beeld?’ Martines antwoord: ‘Ben je aan het rijden op dit moment?’ Nee, ze staan nog stil. ‘Je bedoelt dat ik dat in dat beeld dan ook zie?’ vraagt Martine. Maar we weten even niet wat ze daarmee bedoeld.

Carolina zegt tegen Evelien en Ajouad dat ze het helemaal verkeerd doet. Evelien is degene die aan het woord is en Ajouad is eigenlijk maar een beetje om zich heen aan het kijken. Carolina was op het verkeerde filmpje aan het kijken, en zegt dat ze naar het strand moeten rijden. Haar aanknopingspunt was de rotonde bij het Dutch Old Hospital, wat ze ook aan Evelien en Ajouad doorgeeft.

Marlijn is lekker aan het doorpraten alsof ze aan de thee zit, terwijl Rik haar wel tot vijf keer toe een halt toe roept. Ze blijft maar praten: ‘Voorbij het World Trade Centre links aanhouden, en dan blijf je alsmaar rechtdoor, dan is er een weg met allemaal vlaggetjes rechts, en dan alsmaar rechtdoor, en dan ga je bij het standbeeld naar rechts.’ Rik meldt terecht op dat het weinig zin heeft om de hele weg meteen aan een stuk door te bellen, maar Marlijn antwoord dat ze ‘alleen maar wind hoort.’ Vervolgens zegt ze door de telefoon tegen zichzelf dat ‘we een U-turn gaan maken,’ waarop Rik verrast zegt: ‘Wat zeg je nou, Marlijn, we gaan een U-turn maken?’ Margriet wil dat Marlijn ze begeleidt waar ze nu zijn, en dat is nog bij het World Trade Centre. Dus Marlijn loopt heel erg op de zaken vooruit en vooral heel veel te praten. Rik kan er eigenlijk bijna niet tussen komen. Margriet geeft vervolgens niet door aan de bestuurder waar ze heen moeten, omdat ze ook te druk is om het gesprek met Rik te volgen.

Bios3

‘Ik heb de middelste balk.’

Vervolgens zijn er al 6 minuten verstreken waarin Chris en Viktor op hun oude, vertrouwde plek staan. Nog steeds. Martine beschrijft allemaal bussen en de kleur groen, maar uit haar gedrag maken we op dat ze niet veel begrijpt van de uitgestippelde route. Vervolgens zegt ze nog tegen Chris welke balk ze heeft op het scherm, waar ze zich op moet ‘focussen.’ Nee, Martine, dat IS jouw balk. Je moet je er niet op focussen, het is gewoon jouw balk. Het is niet zo dat je straks naar een andere balk moet gaan kijken. Dat lijkt haar allemaal niet zo erg, welke balk van haar is, en ze gaat lekker door met het noemen van kleuren en ‘bebossing.’  Chris krijgt vervolgens helemaal een verkeerd bericht door: hij denkt dat ze rechtdoor moeten rijden en in het midden van de weg moeten blijven rijden. Dat is niet wat Martine bedoelen, maar ze rijden in ieder geval. Chris blijft in zijn biecht erg voorzichtig als hij het over Martines oriëntatie heeft. Heel slim van Chris.

‘De zee is aan onze linkerhand. Maar je moet rechts. Nee links, toch? Nee… je moet re.. rech.. rechts.’ Zo verloopt het gesprek tussen Carolina en Evelien. Carolina zegt dat het duo maar even rondjes moet blijven rijden, en dat doen ze uiteindelijk ook. Marlijn beveelt Rik en Margriet om te stoppen en roept zichzelf tot de orde met een heel duidelijke ‘Hèèèèèè, wacht eens even…’ Wat volgt is de opmerking die Rik en Margriet naar de juiste plek leidt: ‘Het is een soort wit standbeeld. Een witte… eikel!’ Het duurde wel even voordat Marlijn het juiste woord gevonden had, maar ze heeft een goede omschrijving gegeven hier. Rik stuurt de bestuurder terug naar de ‘buddhist library.’

Bios4

‘Keep driving in the middle of the road.’

Martine is ondertussen iets slimmer gaan spelen. Ze kijkt wat er verschijnt nèt voordat het beeld weer opnieuw begint. Dat is bij het Lake House. ‘Dat staat er met letters op,’ zegt Martine met één van haar meest briljante opmerkingen. Ze geeft het door en Chris en Viktor, die op haar ‘gouden’ aanwijzing op zoek gaan naar dit Lake House. Evelien en Ajouad proberen in gebrekkig Engels de bestuurder de goede kant op de sturen en volgens Evelien zitten ze ‘op de goede lijn.’ 

Chris en Viktor hebben het Lake House gevonden en vragen waar in de buurt voorstellingen worden gehouden. Ze begeven zich naar de overkant, waar volgens de locals een bioscoop zou moeten zijn. Evelien en Ajouad volgen Rik en Margriet, die ze in de tuktuk zijn tegengekomen. Rik gaat helemaal op in het spel en wil die locatie vinden. Viktor en Chris gaan naar binnen, Rik en Margriet gaan naar binnen en Evelien en Ajouad gaan naar binnen. De opdracht is geslaagd! Er is 1500 euro verdiend, plus 3 jokers.

Bios5Wie is er – ondanks het slagen van de opdracht – verdacht te noemen? Martine gaf erg vage aanwijzingen aan Chris en Viktor, maar begeleidde ze daarna wel goed. Marlijn bleef maar doorpraten, maar gaf uiteindelijk wel een doorslaggevend herkenningspunt. Carolina was erg gebrekkig aan het praten en stuurde de kandidaten de verkeerde kant op. Margriet zorgde bij Rik voor extra verwarring en Ajouad was wel erg opvallend stil. We denken dat deze opdracht voornamelijk gesaboteerd is door Martine, Marlijn en Carolina, als we er drie moeten noemen. Deze personen begaven zich ook in het theater. Wilde de Mol graag in het theater staan? Die kans is heel groot, daar kon hij of zij natuurlijk het makkelijkste saboteren.

Graafgroeten,
MollootBlog

 

 

 

 

 

Advertenties

2 Reacties op “Aflevering 2: Bioscoop In Detail

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s