Aflevering 2: Verdieners en Verdachten

Molloten,

Er is in aflevering 2 geld verdiend. Veel geld. In ieder geval veel geld ten opzichte van aflevering 1, waar de kandidaten geen rooie cent wisten binnen te slepen. Of de Mol heeft de vorige aflevering heel actief Molacties uitgevoerd, of deze aflevering helemaal niet. Of de kandidaten zijn deze aflevering juist weer wat fanatieker geweest, dat is natuurlijk ook mogelijk. In deze rubriek, de Verdieners en Verdachten, bekijken we welke kandidaten geld of juist geen geld voor de pot binnenhalen. Die kandidaat, die zich continue in de top 3 weet te wrikken, kan heel goed de Mol zijn. Vorige aflevering waren de kandidatensaldi als volgt:

Aflevering 1
Ajouad – €400
Carolina – €400
Chris – €400
Evelien – €400
Margriet – €400
Marlijn – €400
Martine – €400
Rik – €400
Viktor – €400

De kandidaten gaan dus allemaal met een flink minbedrag van 400 Moleuro van start. Daar gaat deze aflevering verandering in komen, en kunnen we dus rustig aan onderscheid maken tussen verdieners (die veel geld binnenhalen) en verdachten (die juist geld uit de pot halen). Bij de eerste opdracht in de National Gallery werd 100 euro verdiend, maar daar had 1000 euro verdiend kunnen worden. Er is 900 euro verdwenen doordat mensen continue naar de galerij op weg waren om te gaan kijken. Bij sommigen is dat eigen initiatief geweest: Marlijn is zelf twee keer gaan kijken, Carolina wilde zelf gaan kijken, Chris is ook zelf twee keer gaan kijken en Margriet is ook op eigen houtje de galerij ingelopen. Viktor en Evelien werden er door andere kandidaten (Viktor door Margriet en Evelien door Martine) op aangedrongen om in de galerij te gaan kijken. De bedragen van Viktor en Evelien verdelen we dus ook over Margriet en Martine. Er is nog iemand gaan kijken, maar de negende persoon is niet bekend. We verdelen het totaalbedrag (100 Moleuro) dus over de kandidaten (er is daarbij een gemiddelde gepakt van 10 euro per kandidaat voor het gemak), geven iedereen die op eigen houtje is vertrokken een minbedrag van 100 euro en iedereen die werd aangemoedigd om te gaan 100 euro, waarvan 50 euro voor de aanmoediger. Voorbeeld: Chris heeft 10 euro verdiend door mee te doen aan de opdracht, maar is twee keer gaan kijken, wat hem 200 euro kostte. Hij heeft dus een minbedrag van 190 euro. De balans is dan als volgt.

Galerij
Ajouad – €10
Carolina – €90
Chris – €190
Evelien – €40
Margriet – €190
Marlijn – €190
Martine – €40
Rik – €10
Viktor – €40

Ajouad en Rik staan bij deze opdracht als enige in de plus. De volgende opdracht was de opdracht met de tuktuks en de bekende ‘witte eikel’ van Marlijn. Met de tweede opdracht werd 1500 Moleuro verdiend. Alle tuktuks zijn toen in het theater aangekomen, dat is een plusbedrag voor elke kandidaat! Voor het gemak delen we de 1500 Moleuro door 10 kandidaten en tellen we dat bij iedereen erbij. Goed gedaan, jongens!

Bioscoop
Ajouad – €150
Carolina – €150
Chris – €150
Evelien – €150
Margriet – €150
Marlijn – €150
Martine – €150
Rik – €150
Viktor – €150

Deze aflevering telt 1 aflevering meer dan de aflevering 1, waarbij eveneens 1500 Moleuro verdiend is. De kandidaten moesten een vrachtwagen legen om deze vervolgens weer te vullen met spullen die ze op grote karren met zich mee moesten zeulen door de stad waar de opdracht zich afspeelde. Omdat weer iedereen aangekomen is binnen de tijd en alle spullen in de wagen lagen, is een sabotage-actie op het gebied van geld aan niemand te verwijten. Weer 150 Moleuro voor eenieder van de kandidaten.

Laden en Lossen
Ajouad – €310
Carolina – €150
Chris – €150
Evelien – €150
Margriet – €150
Marlijn – €150
Martine – €150
Rik – €150
Viktor – €150

De opdracht met het reconstrueren van de National Gallery maakt hier dus het verschil tussen Verdieners en Verdachten. We tellen de bedragen op van de National Gallery, de Bioscoop en het Laden en Lossen. Daar voegen we de 200 euro die Margriet uit de pot haalde voor 2 jokers aan toe, waarbij we ook een minbedrag van 100 euro aan Martine toekennen. We hebben dan als kandidatensaldi op de eindbalans van aflevering 2 de volgende cijfers staan:

Na Aflevering 2
Ajouad – €150
Carolina – €210
Chris – €11o
Evelien – €260
Margriet – €1o
Marlijn – €110
Martine – €160
Rik – €310
Viktor – €260

Om de balans te berekenen tot nu toe, moeten we de bedragen van aflevering 1 en 2 bij elkaar optellen. Dat resulteert in het volgende lijstje, waarbij we de Verdachten bovenaan hebben geplaatst, en de Verdieners onderaan het lijstje. We zien direct dat Ajouad en Rik absoluut meer geld verdiend hebben dan de rest van de kandidaten. Ze hebben dan wel een minbedrag, maar zijn geen enkele keer in de galerij gaan kijken en zijn bij de overige opdrachten op tijd binnengekomen. Margriet, Marlijn en Chris echter, staan in onze top 3 verdachten. Ze zijn gaan kijken in de galerij of hebben anderen erop aangedrongen om te gaan kijken. Vooral Margriet, die zelf maar één keer is gaan kijken, maar Viktor en Chris-Marlijn de galerij in heeft geduwd én 200 euro uit de pot gehaald heeft voor 2 jokers. We houden deze drie in ieder geval zeker in de gaten.

Met welk bedrag gaan de kandidaten naar aflevering 3?
Margriet – €390
Marlijn – €290
Chris – €290
Martine – €240
Carolina – €190
Viktor – €140
Ajouad – €90
Rik – €90

De volgende keer ontleden we uiteraard de bedragen die de kandidaten binnenhaalden in aflevering 3.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s