Aflevering 2: Titels

Molloten,

De titel van aflevering 2 was scheepsrecht, en daar zijn gedurende de aflevering al meerdere theorieën over binnengekomen. We bespreken in de rubriek Titels deze week hoe de Mol in verband kan worden gebracht met de titel scheepsrecht.  Als we aan scheepsrecht denken, denken we automatisch aan het gezegde driemaal is scheepsrecht. Er kan dus in de eerste instantie gekeken worden naar dingen die deze aflevering drie keer gebeurden. Bij de tweede opdracht waren er drie duo’s in drie tuktuks met drie begeleiders in een theater, maar dat is geen verborgen aanwijzing naar de Mol.

Wat opviel, is dat bij de opdracht met de National Gallery er negen keer gekeken is, terwijl dat slechts acht keer te zien was in de aflevering. Executie1Er is dus 1 keer meer gekeken dan we gezien hebben. Dat kan, in verband met de titel, voor twee kandidaten de derde keer zijn geweest: Chris en Marlijn zijn beide twee keer gaan kijken. In deze context zou één van de twee dan de Mol zijn.

Iets anders dan. Rik droeg tijdens één van zijn biechten en tijdens de executie een gestreept T-shirt. Ook dat shirt zou kunnen duiden op het scheepsrecht: matrozen waren tenslotte de bewoners van een schip. Rik kon daarnaast pas na drie keer (scheepsrecht) de kar optillen. Ook Ajouad droeg een gestreept shirt tijdens de executie.

Verder zijn er nog geen theorieën voor deze titel. Elke nieuwe, plausibele theorie waar we op stuiten, zal hier direct worden geplaatst, dus houdt dit bericht en onze sociale media goed in de gaten!

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

5 Reacties op “Aflevering 2: Titels

  1. Toen ik pas rtl nieuws keek werd er gezegd dat er in die aflevering een hint zou worden gegeven over de mol. De enige die bij het nieuws werkt is rik… is dit een mogelijke hint of bedoelde ze iets anders in de uitzending

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s