Aflevering 2: Eerste Indrukken

Molloten,

Zojuist is aflevering 2 van Wie is de Mol? 2015 uitgezonden. En mensen, wat was het spannend, zeg. Drie enorm spannende opdrachten waarbij ten opzichte van aflevering 1 erg veel geld verdiend werd. Er is ook veel geld verspeeld deze aflevering. We bespreken deze aflevering, dit zijn onze Eerste Indrukken.

De aflevering begon met Marlijn die een tegenprestatie moest doen voor de Mol. Ze moest 100 euro uit de pot krijgen blijken kijken. Ze snapt (uiteraard) niet wat daarmee bedoeld wordt en laat het bericht ook aan een net-uit-de-douche-Rik zien. Ze moet 100 euro uit de pot kijken, dat is de opdracht.

De aflevering begon met de opdracht in de National Gallery in Colombo. Daar hangen enorm veel schilderijen, 86 of 87 of een of ander getal in de 80 schilderijen van bekende Sri Lankaanse schilders of bekende schilderijen van onbekende Sri Lankaanse schilders. Het Rijksmuseum van Sri Lanka, zo noemde Art het. De kandidaten mochten 30 seconden de schilderijen observeren en moesten de schilderijen daarna in een andere, lege ruimte op exact dezelfde plek hangen als in de galerij. Ze mochten 10 seconden kijken, maar dat kost per keer 100 euro uit de pot. En er zit al helemaal niets in.

De kandidaten mogen 30 seconden kijken en de groep valt uiteen naar alle kanten van de galerij. Ze observeren zoveel ze kunnen en gaan daarna ieder individueel aan de slag met hun ‘eigen’ muur of hoek, in de meest complete chaos. De schilderijen worden van de standaarden gepakt en tegen iedere mogelijke muur gezet. Ajouad en Marlijn hebben een woordenwisseling over de juiste plek van hun schilderijen. Gedurende de half uur-durende opdracht zijn er in totaal 9 mensen naar de galerij gelopen, waarvan Marlijn 2 keer. Daarmee heeft ze de Molopdracht voltooid. De kandidaten hebben uiteindelijk toch 54 schilderijen goed weten te positioneren, waarmee er €1000 euro verdiend is voor de pot. Oh nee! Er is namelijk 900 euro verloren gegaan met de kandidaten die naar de galerij zijn gelopen. Dus na 3 opdrachten tot nu, 100 euro in de pot.

Die 100 euro moet natuurlijk aan een penningmeester gegeven worden. En daar komt Moldracht twee om de hoek kijken. Margriet en Martine hadden namelijk de opdracht om penningmeester te worden. Daarvoor zouden ze een joker krijgen. Margriet werd als eerste aangewezen, maar daarna wezen andere kandidaten Rik als penningmeester aan. Margriet stapte erg snel naar voren en griste het geld uit Arts handen. Direct.

Die tweede opdracht hebben we niet echt helemaal kunnen volgen. We waren namelijk meer bezig met onze telefoon dan met de aflevering. Tijdens de tweede opdracht verscheen namelijk het nummer van de Mol in beeld (zie dit blogbericht). Toen we dat belden zodra het in beeld kwam, kregen we Art met een bandje aan de telefoon, waarop hij iets zegt in de trant van het volgende: Je hebt het nummer van de Mol gebeld. Er is een joker beschikbaar voor de eerste drie bellers. Spreek duidelijk je naam en je telefoonnummer in. Dat hebben we gedaan, en tot op heden (8-1-2015, 22:15) hebben we nog geen bericht ontvangen. Je hoort van ons zodra we bericht hebben.

Maar de tweede opdracht. Martine, Carolina en Marlijn mochten een voorstelling gaan bekijken in een theater. Daar kregen ze drie routes te zien die onder elkaar werden weergegeven. Dat waren de routes die de overige kandidaten in duo’s in de tuktuks moesten rijden. Kwamen ze op tijd aan bij het theater waar de kandidaten zich bevinden, dan verdienen ze geld. We hebben niet veel van deze opdracht meegekregen, zoals je al las. We hebben gehoord over een witte eikel van Marlijn en we hebben de duo’s meegekregen. MolTalk meldde dat er telefoons uitvielen. We weten dat alle duo’s zijn aangekomen bij het theater en er dus weer geld verdiend is. Molletje, waar ben je nu?

De derde opdracht waren we iets meer gefocust, en dat vonden we ook echt een leuke opdracht. Martine, Chris en Ajouad moesten een vrachtwagen met zakken rijst leegladen en wegdragen naar een soort opslagruimte, zodat er nieuwe producten in de vrachtwagen gestapeld konden worden. Die nieuwe producten lagen op enorme karren die zich in het midden van de stad bevonden. De overige zes kandidaten moesten 2 van deze karren door de stad naar de vrachtwagen tillen. Op de kar lag een routebeschrijving. Rik, Margriet en Carolina waren een trio en Evelien, Viktor en Marlijn waren een trio. We zagen de kandidaten – badend in het zweet – hard aan het werk om alles binnen de tijd klaar te krijgen. En met het fanatisme van de groep, lukte het. Er waren geen spullen van de kar afgevallen, wat geld voor de pot betekent. De Mol heeft deze aflevering écht liggen slapen. Misschien wordt hij of zij de volgende aflevering wel wakker.

Wat opviel bij de test was natuurlijk dat Margriet voor haar joker 200 euro moest achterlaten onder de testcomputer. Ze heeft voor haarzelf en voor Martine een joker betaalt van 100 euro per stuk. Margriet misbruikt dus nu al haar penningmeesterschap. Wanneer de groep hier achter komt, zal haar het penningmeesterschap meteen worden ontzegd. Eens kijken wie zijn gezicht in de plooi kan houden als Margriet haar geheime Molopdracht verteld. Ajouad heeft tijdens de test zijn vrijstelling ingezet.

We zijn niet gewisseld van verdachten. Onze hoofdverdachten zijn nog steeds Margriet, Ajouad en Chris. Evelien viel deze aflevering af (we knew it!), en die zal dus nu het spel moeten verlaten. Tot volgende week, wanneer jullie nog maar met acht kandidaten over zijn en de Mol weer een van jullie naar huis zal sturen…

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Een Reactie op “Aflevering 2: Eerste Indrukken

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s