Aflevering 1: Treinstation In Detail

Molloten,

MBtrein1

De reizigers

De seizoensopening van seizoen 15 (met 2,5 miljoen kijkers, een record!) begon met de opdracht op het treinstation. In de reeks In Detail bespreken we elke opdracht in detail en kijken we naar de vreemdste acties die door de kandidaten zijn uitgevoerd. Waarom kwam er geen geld in de pot, en wie is daar de oorzaak van.

De opdracht begint natuurlijk met Art, zoals elke opdracht begint. De groep beseft dat het spel dan écht is begonnen. Art legt het spel uit. De kandidaten krijgen 5 foto’s van reizigers die tussen 17:00:00 en 17:30:00 de trein gaan nemen op Fort Railway Station. Vier van de reizigers hebben een envelop bij zich met in totaal €2000,00 erin er er loopt ook nog een Sri Lankaan rond met twee vrijstellingen. Zodra Art vrijstellingen zegt, verdwijnt de aandacht uit de groep en kijkt iedereen richting het treinstation. Ze zijn gewild, de groene schijfjes.

De kandidaten moeten de reizigers voordat ze op de trein stappen aanspreken om geld te verdienen. Art zegt nog heel duidelijk: ‘Die vrijstellingen, die mag je zelf houden. De gevonden enveloppen lever je bij mij in.’  Dat is duidelijke taal, toch Ajouad?

MBtrein2

‘In setjes van twee!”

Nou goed. De kandidaten treden het treinstation binnen en worden overwelft door alle drukte op het treinstation en de spanning in de lucht. Om 17:00 stipt verzamelt de groep zich vrij centraal en heeft een nogal chaotisch overleg. Marlijn probeert in alle drukte nog wat orde aan te brengen door te zeggen: ‘Ohkee jongens, gewoon in setjes van twee.’ Ook Evelien probeert ietwat hysterisch zaken op orde te brengen door te vragen wie naar perron 1 gaat. Iedereen praat, maar Evelien, Marlijn, Ajouad en Rik nemen hierin het voortouw. De duo’s zijn gemaakt. Ajouad en Chris vertrekken naar het achterste perron, Martine en Pieter hebben een perron, Margriet en Viktor hebben een perron, Marlijn en Carolina en ook Rik en Evelien bezoeken een perron.

Martine en Pieter besluiten op Pieters idee de mannen en de vrouwen te sorteren en de balans op te maken: er zijn 3 mannen en 2 vrouwen. ‘Ze kunnen andere kleren aan hebben’ en ‘Goed op de ogen, neus, lippen letten’  merkt Pieter op, wat natuurlijk slimme opmerkingen zijn op zo’n druk treinstation. Evelien zegt eigenlijk exact hetzelfde, maar Rik probeert dat een beetje te ontkrachten. ‘Die blousjes die hoeven niet per se hetzelfde te zijn.’ ‘Maar die vlecht kan wel hetzelfde zijn.’ Rik lijkt hier een slimme opmerking te geven. Maar terwijl Evelien rekening wil houden met alle mogelijke veranderingen aan een persoon, wil Rik haar in een bepaalde richting sturen, zodat ze op de vlecht gaat letten. Het is misschien een klein duwtje in de foute richting, maar het is er wel een.

MBtrein3

‘Op een envelo-o-p!’

Viktor is de boel ook enorm aan het vertragen en dat ergert Margriet heel erg. Viktor vraagt of hij de foto’s nog eens mag bekijken, en Margriet laat de foto’s een paar seconden zien om ze daarna weer naar zich toe te draaien. Wanneer Viktor vraagt waar hij op moet letten, antwoordt Margriet: ‘Op een envelo-o-p.’ Die hebben ze natuurlijk niet in hun handen, Margriet. En we denken dat ze dat zelf ook best wel wist.

Wanneer Margriet en Viktor bij een enorme groep reizigers aankomen, bekijkt Margriet de Sri Lankaanse koppies van achter voor een paar seconden en loopt daarna weer weg. Ze loopt eigenlijk het perron continue op en neer en Viktor loopt haar achterna. Zo krijgt Viktor eigenlijk ook niet de kans om de Sri Lankanen eens goed te bekijken. Door de dominante houding van Margriet lijkt het Viktor stukken slimmer om Margriet maar te volgen in haar acties.

MBtrein4

‘You have something for me my friend?’

Chris en Ajouad hebben ontdekt dat op hun perron slechts 1 ingang is. Door zich op die ingang te focussen, kunnen de reizigers hun niet ontgaan, zo was de gedachte. En als de reiziger toch op het perron aan de andere kant van de rails verscheen, zou Ajouad daar nog eens naar toe gaan rennen ook. Ajouad loopt van de ingang af en Chris blijft gefocust op de ingang. En in de eerste twee of drie passen die Ajouad zet, valt hem een van de reizigers op. ‘Door een kuiltje in zijn kin.’ zo zegt Ajouad zelf. Hij droeg een bril, en op de foto niet, dus dat is een aardig knappe opmerking.

Chris heeft het ook gezien en beide weten nu dat Ajouad twee vrijstellingen in zijn bezit heeft. Chris wil zijn eigen positie meteen veilig stellen en vraagt Ajouad of de vrijstellingen voor henzelf zijn. Ajouad antwoordt met: ‘Ja, die zijn van ons, toch?’ Het valt bij Chris toch niet helemaal in goede aarde, waardoor hij het nog eens vraagt: ‘Maar die zijn dus voor ons tweeën?’ Daarop opent Ajouad zijn mond en zonder iets te zeggen geeft hij Chris een low five. Via de niet-zo-officiële Molregels kan dit niet als een belofte beschouwd worden.

Marlijn is ondertussen zich ook flink druk aan het maken. Het is al druk, maar zij maakt het drukker. ‘Oh, wat erg dat ik dit doe! Is het die?! Is het die mevrouw?!’ Carolina blijft aardig kalm en blijft ‘nee’ zeggen. Snel gaan ze voor een grote groep rustende reizigers staan en bekijken ieder individu. Ze spreken uiteindelijk iemand aan, die geen envelop bij zich draagt.

Martine en Pieter weten eigenlijk ook niet goed hoe ze die reizigers nu kunnen vinden en gaan lukraak aan iedereen vragen of ze een envelop hebben. Dat is eigenlijk geen goede tactiek, aangezien ze geen enveloppen ontvangen. Rik en Evelien doen hetzelfde, maar kijken van buitenaf de trein in. Martine en Pieter pakken nu de tactiek van Carolina en Marlijn en gaan weer voor zo’n groep staan. En op exact dat moment stapt er een reiziger de trein op. Sowieso al geen €2000.00 voor de pot. Ze blijven staan, zonder de reiziger op te merken.MBtrein5

‘Ze kunnen onmogelijk in de trein zitten.’ zegt Margriet tegen Viktor en Viktor komt dan ook vrij snel de trein weer uit. Eenmaal uit de trein worden ze geroepen door Carolina en Marlijn, omdat ze denken dat op hun perron zich een reiziger bevindt. Of dit dan pure afleiding is van Marlijn of dat ze echt dacht dat dat de reiziger was, ze heeft Margriet en Viktor in ieder geval niet in de goede richting gestuurd. Ze was namelijk niet de reiziger die ze zochten. Viktor kijkt nog eens goed naar de foto’s, terwijl één van de reizigers op 3 meter afstand van hem staat. En ondertussen stapt er één op de trein. Twee reizigers met geld in hun handen bevinden zich binnen een straal van 7-8 meter van jouw eigen positie. En dan nog zie je ze niet. Margriet en Viktor, waar zijn jullie deze opdracht eigenlijk geweest?

MBtrein6

‘Weg hier! Dit is ons perron!’

Marlijn dan. Martine en Pieter begeven zich op ‘hun’ perron en Marlijn flipt hem volledig. Een beetje overgeacteerd roept ze dat Martine en Pieter terug moeten naar hun eigen perron en ze duwt ze van hun eigen perron af. Marlijn wil zo weinig mogelijk mensen die kunnen zien wat ze doet.

Rik en Evelien zwaaien een trein uit, waar net weer een reiziger opgestapt is. Er zijn nu 3 reizigers op de trein gestapt en er is er 1 ontdekt. Er hoeft nog maar 1 reiziger de trein op te stappen en dan is er geen geld verdiend. En dat blijkt ook het geval, want om 17:30:07 stapt de laatste reiziger op de trein. Jammer jongens, geen geld verdiend! Evelien checkt nog gauw even de tas van Rik en andersom, maar ook daar worden geen enveloppen gevonden.

Dan komt nog de actie van Ajouad. Wanneer Art vraagt of iemand enveloppen heeft verdiend, stapt Ajouad na wat twijfel naar voren en laat de twee vrijstellingen zien, waar de groep nogal versteld van staat. ‘Ja, die mag je zelf houden!’ zegt Art nog. Chris houdt zich nog van de domme maar geeft uiteindelijk toe aan de vragen van de groep. Nu weet eenieder dat Ajouad twee vrijstellingen heeft, wat nadelig voor hem kan uitpakken. Er kan namelijk nog een zwarte vrijstelling in het spel komen, en de kandidaat die deze bemachtigd heeft in dat geval voorkennis.

Margriet en Viktor waren tijdens deze opdracht nogal verdacht en ook Ajouad gedroeg zich niet helemaal normaal. De top drie wordt dus na de eerste aflevering gedomineerd door Margriet, Ajouad en Viktor. Ook Marlijn en Evelien zouden nog een plekje op deze lijst kunnen vergaren. Tot de volgende opdracht In Detail!

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Een Reactie op “Aflevering 1: Treinstation In Detail

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s