Aflevering 1: Als Muziek In De Oren

Molloten,

Iedere vrijdag belt Jan-Willem Roodbeen in de Roodshow op NPO Radio 2 met de afvaller van de dag daarvoor en bespreekt met de afvaller wat er in de desbetreffende aflevering misgegaan is. Daarna geeft hij ook een muzikale aanwijzing: een stukje uit een liedje dat leidt naar de afvaller van de volgende aflevering. De eerste muzikale aanwijzing is de zin ”If you took all the girls I knew when I was single” uit Kodachrome van Paul Simon. De letterlijke vertaling van deze zin is: Toen jij alle meisjes pakte, wist ik dat ik single was. Een andere mogelijke vertaling is: Toen jij alle meisjes pakte die ik ken, was ik single. Allebei nogal aparte vertalingen.

Allereerst hebben zich op wieisdemol.com verschillende theorieën uit de doeken gedaan. ChrisZo is er de theorie van Chris die gedurende opdracht 2 een bandje draagt in alle kleuren van de regenboog. De Kodachrome was de eerste massa-geproduceerde kleurenfilm, waarbij ook alle kleuren van de regenboog voorkwamen. Chris Zegers valt af volgens deze theorie.

Een andere theorie slaat volledig op de te horen zin. Als je de kamerindelingen erbij neemt, zijn Viktor en Marlijn het enige duo waarvan de leden niet beide van hetzelfde geslacht zijn. Haal je dan alle vrouwen ‘uit het spel’ dan blijft Viktor Brand als enige alleen achter. Ajouad & Chris en Rik & Pieter zijn in dat geval nog wel samen. Viktor Brand zou in deze context dan de afvaller zijn.

evelienboschKodachrome was naast een kleurfilm ook een omgekeerde kleurenfilm. We zagen – toen Evelien de test maakte – dat haar scherm aan de andere kant gespiegeld was, oftewel omgekeerd. Evelien zou met deze theorie dan ook de afvaller kunnen zijn. Een andere theorie zegt dat Evelien afvalt, omdat Kodachrome op nummer 1981 stond in de Top2000, wat eveneens het geboortejaar is Evelien.

Wie de werkelijke afvaller nu is, is altijd gissen. Er zijn altijd meerdere verklaringen voor de afvaller, en soms zijn ze erg ver gezocht. Viktor Brand lijkt in het kader van de zin de meest plausibele afvaller. Evelien in het kader van het liedje zelf. Wanneer er nog een theorie is, voegen we die aan dit bericht toe. Je kunt ook je eigen theorie doorsturen. Dat kun je doen via de contactpagina.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

4 Reacties op “Aflevering 1: Als Muziek In De Oren

 1. Bij Evelien werd het zelfde logo getoond als bij Caroline, Viktor en Rik. Ook de kleuren waren normaal. We weten nu dat zij wel is afgevallen, maar niet door het omgekeerde scherm. Het moet meer in de tekst zitten. Eerst gaan er meisjes afvallen. En is zij niet de enige single?

  • Dag Roel,

   De Roodshow heeft als juiste verklaring van de muzikale aanwijzing Kodachrome van Paul Simon de verklaring gegeven dat Kodachrome op nummer 1981 stond in de Top2000 vorig jaar. Evelien is geboren in 1981. Daarom is ze afgevallen.

   Graafgroeten,
   MollootBlog

 2. Of als je verder op in de alinea van dat liedje met die In kijkt, staat zoiets als everything is better in Black and white. Sister act? Carolina?

 3. Volgens mij klopt jullie vertaling niet. Het betekent m.i. Als je alle meisjes zou nemen die ik kende toen ik single/alleenstaand was. Het duidt volgens mij op een womanizer. En dan valt Chris dus niet af.

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s