Aflevering 1: Titels

Molloten,

Vanaf 2011 hebben alle afleveringen van alle seizoenen tot nu toe een titel gehad. Deze titel beschrijft een algemene gebeurtenis in het spel én verwijst tegelijkertijd naar de Mol. De titel geeft een subtiele hint over wie de Mol is dat seizoen. Alle titels bij elkaar zullen uiteindelijk naar de Mol moeten wijzen. De titel van aflevering 1 was lezen en schrijven. 

Terwijl Margriet zich in de eerste aflevering voorstelde, las ze de brief voor die zij en Martine op hun kamer vonden. Daarmee leest ze dus. In haar voorstelfilmpje praat Margriet over het feit dat ze gestopt is als redactrice van Opzij om zich op het schrijven van romans te richten. Zie hieronder het desbetreffende stukje.

Een andere theorie is dat de Mol de briefjes heeft geschreven en bij het hotel heeft afgeleverd. Zou – omdat de aflevering lezen en schrijven heet – de Mol de briefjes ook gelezen hebben? Als dat het geval is, dan is Margriet, Martine, Marlijn of Viktor de Mol, aangezien zij allen een briefje van de Mol ontvangen hebben.

Er werd in deze aflevering ook wat afgeschreven in de Molboekjes. Herinner je je het stuk nog uit de special waarbij Rik en Chris Pieters Molboekje doorbladeren? Pieter schreef in zijn Molboekje, en Chris en Rik lezen het. Moeten we de Mol bij dit duo zoeken? Aangezien dit beeld niet in de aflevering verscheen, lijkt dit een onwaarschijnlijke theorie.

Carolina en Evelien zaten samen op dezelfde basisschool. De basisschool is the place to be om te leren lezen en schrijven. Ook dat zou een verklaring van de titel kunnen zijn.

Voorlopig zijn dit de helderste theorieën die voorbijgekomen zijn. Dit bericht wordt continue geüpdatet met nieuwe informatie. Zodra er meer nieuws is, doe je er goed aan om dit bericht nog eens te bekijken!

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s