Aflevering 1: Verdieners en Verdachten

Molloten,

Ook de rubriek Verdieners en Verdachten is terug van weggeweest. Onder het mom van Follow The Money wordt al het geld dat de kandidaten (niet) verdienen per persoon genoteerd en desnoods opgedeeld. Zo wordt na elke aflevering duidelijk hoeveel elke kandidaat in de pot gedaan heeft of juist uit de pot heeft gehaald. Dat wordt per kandidaat weergegeven met een kandidatensaldo: de totale opbrengst van de kandidaat min het totale verlies door de kandidaat. De afvaller van iedere aflevering wordt wèl meegerekend, in verband met het optellen en aftrekken van het geld. Rode cijfers zijn mingetallen, groene cijfers zijn plusgetallen.

Er is in de eerste aflevering geen rode cent verdiend. De Mol heeft flink toegeslagen, maar de kandidaten zelf hebben tijdens de opdrachten ook niet goed opgelet of niet goed genoeg hun best gedaan. Bij de eerste opdracht op Fort Railway Station had er 2000 Moleuro verdiend kunnen worden. Er werd bij deze opdracht niets verdiend. Dat is aan niemand te verwijten, aangezien we uit de beelden niet kunnen opmaken wie welke gelddrager wel of niet gezien zou kunnen hebben. De kandidatensaldi voor deze opdracht zijn daarom als volgt.

Treinstation
Ajouad – €200
Carolina – €200
Chris – €200
Evelien – €200
Margriet – €200
Marlijn – €200
Martine – €200
Pieter – €200
Rik – €200
Viktor – €200

Ook bij de opdracht met de beeldschermen is niets verdiend. Daar had – net zoals bij het Treinstation, 2000 Moleuro verdiend kunnen worden. Die werd dus ook niet binnengesleept. Omdat er 1 rode lijn niet werd aangetroffen, kan doormiddel van sabotage niet worden achterhaald wie de opdracht zou hebben laten mislukken: de opdracht mislukte toch wel.

Verlaten Politiebureau
Ajouad – €200
Carolina – €200
Chris – €200
Evelien – €200
Margriet – €200
Marlijn – €200
Martine – €200
Pieter – €200
Rik – €200
Viktor – €200

Als we dan alle getallen bij elkaar optellen, komt daar een totaalbedrag uit van min 4000 Moleuro. Dat is een lekker begin voor de Mol! Iedere kandidaat heeft na aflevering 1 een minbedrag van 200 Moleuro op zijn of haar rekening staan. Er is dus geen rangorde qua verdenkingen in aan te brengen. Voorlopig is niemand verdiener en iedereen verdacht.

Met welk bedrag gaan de kandidaten naar aflevering 2?
Ajouad – €400
Carolina – €400
Chris – €400
Evelien – €400
Margriet – €400
Marlijn – €400
Martine – €400
Rik – €400
Viktor – €400

Met ieder een minbedrag van 400 euro gaan de negen overige kandidaten en Mol aflevering 2 in. Hopelijk voor hen verdienen ze daar wèl wat geld.

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

2 Reacties op “Aflevering 1: Verdieners en Verdachten

 1. Het klopt niet. Bij de eerste opdracht konden ze 2000 euro verdienen per persoon die ze vonden. Dus 8000 euro in totaal…

  • Dag Louise,

   We hebben het even nagecheckt en het klopt niet wat je zegt. Art zegt dat ‘Vier van deze reizigers in totaal €2000 voor de deelnemers bij zich hebben.’ De €2000 is dus verdeeld over die 4 reizigers.
   Hadden de deelnemers alle reizigers gevonden, had dat €2000 voor de pot betekent in totaal. Je luistert er gemakkelijk overheen, maar €8000 voor een hele opdracht gaat zelfs ons iets te ver ;)

   Toch bedankt voor je opmerking!
   Graafgroeten,
   MollootBlog

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s