Aflevering 1: Eerste Indrukken

Molloten,

De eerste aflevering is zojuist uitgezonden en dus is het tijd om deze aflevering even kort samen te vatten in de nieuwe rubriek Eerste Indrukken. Welke opdrachten werden er gespeeld en wat viel er op deze aflevering? Wie zijn intuïtief onze verdachten?

De aflevering begint vrij simpel. Er wordt een doos afgeleverd aan het adres van het appartement waar de kandidaten zullen gaan slapen. De Mol himself heeft contact opgenomen met het hotel en heeft het hotel gevraagd om twee items in twee willekeurige kamers te leggen. Beide items zijn een brief van de Mol met een speciale opdracht. Daarbij is een bloem geleverd. Een bloem. Wie is bij wijze van spreke een bloem? Margriet. Maar dat is nog enkel gissen, natuurlijk.

Toen begon de eerste opdracht. De kandidaten kregen enveloppen met elk vijf foto’s van Sri Lankanen die geld of vrijstellingen hadden. In duo’s vertrokken alle kandidaten naar ieder een ander perron om daar op zoek te gaan naar de personen die op de foto’s staan. Geen van de duo’s heeft geld verdiend. Ajouad echter, heeft twee vrijstellingen verdiend en laat die maar al te trots aan de groep zien. Arts antwoord: ‘Die mag je zelf houden.’ 

Daarna vertrekken de kandidaten naar hun hotel. Chris vraagt meteen aan Ajouad wanneer hij zijn vrijstelling in ontvangst mag nemen, maar Ajouad vertelde dat hij door iemand benaderd is. Iemand die hem in de richting van de vrijstellingen heeft gestuurd. Daar geloven wij vrij weinig van, want zoals Chris al zei: ‘Ik stond praktisch gezien naast hem.’

Viktor en Marlijn hebben ondertussen een envelop van de Mol. Van. De. Mol. In de tweede la van kamer drie (of in de derde la van kamer twee of iets in die richting) lagen twee jokers. Twee jokers! Marlijn en Viktor bekokstoven een plan waarbij Marlijn een reservesleutel bij de balie zou gaan vragen. Dat ging echter niet door. Viktor moest namelijk tijdens het ‘borrelen’ naar het toilet en is toen de kamer van Evelien en Carolina ingeslopen. De deur stond namelijk op een kier. Hij keek in alle lades maar vond daar: niets! Daarna is Marlijn ook nog eens gegaan en heeft daar wèl de twee jokers gevonden. Ze verdenkt daarmee Viktor. Logisch eigenlijk.

Ook Margriet en Martine kregen een opdracht en moesten er voor zorgen dat een van hen penningmeester zou worden. De benoeming van het penningmeesterschap is nog niet ter sprake geweest. Er is namelijk nog geen geld verdiend na de eerste opdracht.

Dan, opdracht twee. Daar sloeg de Mol écht toe. Elf monitoren en 1 iPad in een kamer. Op de iPad staat een foto van een rode lijn die verbonden is over alle monitoren en die eindigt bij het geld. Op de monitoren is dat beeld echter nog helemaal niet te zien. Het is wel duidelijk dat die rode lijn representatief moet zijn aan de monitoren. En daarmee gaan de kandidaten dan ook aan de slag.

In het verlaten politiegebouw zijn om hoeken, op de grond, op kapotte deuren en in kozijnen met rood tape lijnen gemaakt. Die lijnen moeten de kandidaten met camera’s (die elk verbonden zijn aan een andere monitor) zien vast te leggen om zo de rode lijn te verbinden. Margriet en Pieter blijken in de control room te blijven, de rest gaat naar rode lijnen op zoek.

En ze vinden heel erg veel rode lijnen. Zo is er een rode lijn op de trap die Ajouad vastlegt. Dat lijkt goed te zijn. Maar dan doen de volgende problemen zich voor:

1) Kandidaten vinden wel lijnen, maar filmen die lijnen met de verkeerde camera.

2) De control room weet soms niet zeker met wie ze contact hebben.

3) Er worden twee rode lijnen niet gevonden.

4) De camera’s worden losgekoppeld en verdraaid, juist wanneer ze goed staan!

En vooral dat laatste punt was een probleem. De camera die Ajouad heeft neergezet wordt wel tien keer verdraaid en de snoeren worden opzetmatig in de war gebracht. Ook deze opdracht wordt dus niet tot een goed einde gebracht. Jammer. Er had 4000 euro verdiend kunnen worden. Er is in totaal 0 euro verdiend. Dat is een zeer goed begin voor de Mol!

Dan is het tijd voor de executie. Op blote voeten maken de kandidaten de test. Ajouad zet zijn vrijstelling in en Marlijn zet daarnaast ook een joker in. Marlijn krijgt groen. Evelien krijgt groen. Viktor krijgt groen. Carolina krijgt groen. Pieter. Pieter krijgt geen groen. Pieter moet de groep verlaten. En heel de groep lijkt daar erg geschrokken van te zijn, maar helaas was Pieter net niet goed genoeg.

Na deze eerste aflevering verdenken we intuïtief Margriet en Chris. Chris Zegers heeft namelijk naar eigen zeggen ‘het gebouw verkend,’ en dat vertrouwen we niet helemaal. Chris heeft alle mogelijkheid gehad (tot Marlijn hem meenam) om camera’s te verdraaien en het spel te saboteren. Margriet vonden we erg dominant in het spel, en dan nog meer het spel sturende dan strijdlustig. Deze twee houden we volgende aflevering nog in de gaten. We moeten natuurlijk wel oppassen voor tunnelvisie!

Graafgroeten,
MollootBlog

Advertenties

4 Reacties op “Aflevering 1: Eerste Indrukken

 1. Ik wil graag een paar dingen vermelden die mij zijn opgevallen:
  * Het hotel waar de Mol het pakketje heenstuurt heet Tintagel (naar het kasteel van King Arthur… en die werd bijgestaan door de druide Merlijn): Marlijn de Mol?
  * Carolina heeft haar nagels groen en zwart gelakt. Een aanwijzing voor haar groene schermen en niet getoonde schermen als Mol? Ook werd er een non getoond in een trein op het station vergelijkbaar met de visser bij Susan?
  * Volgens mij had Ajouad een rood scherm gehad als hij zijn vrijstelling niet had gebruikt. Als Art de ingezette vrijstelling meldt, staat er op de achtergrond een vrouw in een rood T-shirt te kijken en die loopt dan rechts uit beeld weg. In het nagesprek tussen Ajouad en Chris, zegt Chris op een gegeven moment: Hou ze maar, je zult ze nodig hebben. Chris de Mol – C15?
  > Twee vrouwelijke kandidaten of misschien toch een man?

 2. Ik denk niet dat Chris de mol is, Pieter had namelijk gespreid op Martine, Carolina én Chris en in het molboekje staat bij het interview met de afvaller: “en dus heb ik gespreid ingezet bij de test. Op de verkeerde personen bleek achteraf” en “en zo had ik opeens door wie de mol was” als je aanneemt dat hij nu wel gelijk heeft(wat erg waarschijnlijk is), vallen Martine, Carolina en Chris af als mollen

  • Dat hoeft niet zo te zijn Molloot, want de vraag: “Wie is de Mol?” is niet doorslaggevend. Wel de tijd waarin het wordt gemaakt (misschien was hij de langzaamste?) Pieter heeft gespreid op vrouwen en mannen, dus de Mol kan nog iedereen zijn. Wellicht heeft hij net bij de verkeerde vraag het verkeerde antwoord ingevuld. “Is de mol een man?” “Nee”.

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s