Wie doen er mee aan het nieuwe seizoen?

wie-is-de-mol-coachHallo Molloten!

Op verschillende websites en fora (o.a. RealityNet) zijn de speculaties nu al aan de gang over de kandidaten van seizoen 15 van Wie is de Mol?. Er zijn vrij veel verschillende namen genoemd en sommige zijn nu al weer weggestreept. Zo ook Loek Peters, die niet meedoet aan WIDM maar aan Expeditie Robinson.

Maar wie zouden er nog altijd mee kunnen doen aan Wie is de Mol? volgend jaar? En hoe wordt dat bepaald? Nou allereerst kijkt men vaak naar een Twitterstilte. Bij Wie is de Mol? mag niemand gebruik maken van zijn of haar telefoon en kunnen zij dus ook niet via sociale media contact leggen met de buitenwereld. Als BN’ers dus een tijdje niet op Twitter actief zijn, dan wekt dat het vermoeden dat ze aan Wie is de Mol? meedoen.

Het kan natuurlijk dat BN’ers iemand anders voor hen laten tweeten; een goede vriend of vriendin bijvoorbeeld. Maar dan zullen alle tweets heel basic zijn en er worden geen teksten gepost die verifieerbaar zijn. Je kunt dus als vriend niet zeggen: ‘Op naar de Kalverstraat,’ want dat kan iedereen checken. Dus als iemand heel stil is op Twitter of als iemand heel basic tweet, dan kan hij of zij weg zijn voor zijn of haar deelname aan het AVRO-programma. Ook kan het zo zijn dat alle leden van de crew – Eva Keune, Jan Peter Pellemans of Art Rooijakkers – deze kandidaten na de opnames (vaak rond mei) hebben gevolgd.  Welke BN’ers verkeren zich in een soortgelijke situatie op Twitter?

Rik van de Westelaken [@Rikvdwestelaken] [BEVESTIGD]RikvandeWestelaken
Rik van de Westelaken, je weet wel: die nieuwslezer die niet Jeroen Tjepkema of Herman van der Zandt is. Rik heeft een Twitterstilte van 10 mei tot 30 mei, afgezien van 1 retweet van een foto van hemzelf, maar dat zou iedereen voor hem gedaan kunnen hebben. Rik is 20 dagen niet actief geweest, bijna drie weken, terwijl hij daarvoor hevig Twitterde over het Eurovisie Songfestival. In dat opzicht maakt Rik dus een prima kans om mee te doen. Wie is de Mol? is ook een van zijn favoriete programma’s – zo meldt de Beeld en Geluid Wiki. Diezelfde wiki zegt overigens ook dat de NOS Riks deelname zou kunnen verhinderen. De NOS heeft namelijk strenge regels over deelname van nieuwslezers aan het programma; het zou hun geloofwaardigheid kunnen schaden. Maar de regels zouden inmiddels wel iets versoepeld kunnen zijn. We kunnen haast niet geloven dat Rik niet met de groep is meegegaan.

Viktor Brand [@ViktorBr] [BEVESTIGD]
Viktor Brand is presentator bij SBS6, alhoewel wij hem niet zo vaak meer spotten op die zender. Je kunt beter vragen wanneer Viktor wel heeft getweet deze periode. Hij is ruim twee maanden stil geweest! Van 10 mei tot 4 juli heeft hij geen woord gezegd. Ook hij tweette op 10 mei nog over het Eurovisie Songfestival, maar daarna heeft hij geen woord meer laten vallen. Hij zou heel goed in het buitenland kunnen zitten met de mensen van Wie is de Mol?!

Pieter Derks [@pieterderks] [BEVESTIGD]
Pieter Derks is die comedian met die bril die nèt naast de Televizier Talent Award greep vorig jaar, bekend van onder andere In Goed Gezelschap. Pieter speelde in de opnameperiode van Wie is de Mol? geen theatershows en op Twitter was hij stil van 9 tot 16 mei. Op 17 mei trad hij op in De Wereld Draait Door. Dat zou kunnen betekenen dat hij gewoon al die tijd hier is geweest, maar zou ook kunnen duiden op een vroege exit van meneer Derks.

Ajouad El Miloudi [@Eshwet] [BEVESTIGD]
Ajouad is presentator van De Keuringsdienst van Waarde en Puberruil. El Miloudi is letterlijk gewoon 10 mei gestopt met tweeten. Gewoon met tweeten in het algemeen. Na 10 mei is er geen tweet meer geweest van de KRO-presentator. Misschien wil hij niet het risico nemen om iets te verklappen en is hij boem pats gestopt met Twitter. Wij denken dat El Miloudi een vrij grote kans heeft dat hij meedoet aan Wie is de Mol?

Waldermar Torenstra [@waldermartorenst] [UPDATE]image_400x400
Er is een nieuwe naam opgedoken op verschillende Wie is de Mol?-fora. Waldermar Torenstra zou rond de opnameperiode ook een Twitterstilte hebben. Dit hebben wij weten te bevestigen: van 5 tot 29 mei heeft Torenstra geen enkele tweet verstuurt op zijn Twitteraccount. Of Waldermar hiermee direct een kandidaat is valt nog te betwijfelen.


Marlijn Weerdenburg [@Marlijnwburg] [BEVESTIGD]

Weer een gezicht van SBS6; Marlijn is namelijk de actrice van Danni Lowinski in de gelijknamige serie. Marlijn Weerdenburg heeft vanaf 16 mei niets meer van zich laten horen, en op 1 juli was Marlijn in New York te vinden, zo laat ze weten op Twitter. Dat doen kandidaten wel vaker: sommige gaan na het avontuur nog op vakantie naar een ander land zodat ze foto’s kunnen laten zien aan hun familie en zodat iedereen vermoedt dat ze écht op vakantie geweest zijn en niet voor Wie is de Mol? zijn weggeweest. Een soort dekmantel.

Evelien Bosch [@evelienbosch] [BEVESTIGD]
Presentatrice, bekend van programma’s op Zapp. Op 16 mei tweet ze nog over haar kokend-waterkraan, en tot 8 juni horen we niks meer van Evelien. Kans? Jazeker.

Marieke Westenenk [@Marieke_W]
Wij kennen haar voornamelijk van Het Huis Anubis en de – hoe kan het ook anders – SBS6-serie Komt Een Man Bij De Dokter. Marieke heet een zeer kleine Twitterstilte van 14 mei tot 19 mei. Op 19 mei trad ze op bij De Wereld Draait Door. De kans dat ze meedoet is hierdoor niet zo heel groot, maar misschien is een vroege exit hier ook van toepassing. UPDATE: Wij hebben Yalciner afgeschreven als mogelijke kandidaat. UPDATE: Wij hebben Westenenk afgeschreven als mogelijke kandidaat.

Margriet van der Linden [@MRsvanderlinden]MartineSandifort
Deze BN’er is iemand waarvan je misschien nog nooit heb gehoord. Wij ook niet, ze is dan ook niet bekend van televisie of de radio. Margriet is namelijk journaliste en hoofdredactrice van het tijdschrift Opzij. Ze tweette niks meer vanaf 15 mei en afgezien van 1 retweet heeft ze tot en met 11 juni geen woord meer gelaten.

Martine Sandifort [@msandifort]
Actrice uit Koefnoen en het Klokhuis. Heeft een Twitterstilte van 15 mei tot en met 9 juni. Wij vinden haar alleen niet echt een type die aan zo’n spel meedoet, maar wie weet? Iedereen is verdacht tot het tegendeel bewezen is bij dit spel.

Juliette van Ardenne [@Juulvanardenne] 
Eindelijk weer een gezicht dat niet van SBS6 is. Wacht, wat? Oh, jawel. Ook Juliette van Ardenne is bekend van SBS6; daar speelde ze in Dokter Tinus. Daarnaast speelde ze een aantal jaren terug in de jeugdserie ZOOP!. Op Twitter was het stil van 25 april tot en met 14 juni. Er werd eerst gedacht dat van Ardenne mee zou doen aan Expeditie Robinson 2014. Dit zou nog altijd kunnen (als een nog verborgen kandidaat) maar de kans dat ze meedoet aan WIDM is natuurlijk ook aanwezig. UPDATE: Juliette doet inderdaad mee aan Expeditie Robinson.

Toprak Yalciner [@Topraky]
Toprak Yalciner speelt Nuran in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook zat ze in Ranking The Stars, en via dat programma hebben velen grote vermoedens dat ze meedoet. Paul de Leeuw peutert namelijk nogal graag wat informatie los bij kandidaten. Paul stelde snel tussendoor met een soort van ‘Laat-ik-het-maar-vragen-en-is-het-antwoord-ja-dan-is-dat-mooi-meegenomen’-tactiek aan Toprak de vraag: Ben jij de Mol?. Toprak leek nogal geschrokken van Pauls vraag, en daarna was het angstvallig stil.  Op haar sociale media is het niet bepaald stil: op Instagram heeft ze nogal wat foto’s geplaatst waar ze ook zelf opstaat. Maar ze zijn zò gemaakt dat ze ook op een eerder moment gemaakt zouden kunnen zijn en rond deze tijd op Twitter zijn gezet. UPDATE: Wij hebben Yalciner afgeschreven als mogelijke kandidaat.

Willemijn Verkaik [@WVerkaik] [UPDATE]
Na Waldermar is er weer een nieuwe naam opgedoken: musicalactrice Willemijn Verkaik uit o.a. Wicked. Verkaik heeft een Twitterstilte van 8 mei tot en met 18 mei, waarna ze weer twittert. Haar deelname is hiermee ook zeker niet uitgesloten. Verkaik is de zevende vrouw die mogelijk mee zou kunnen doen.

MollootBlog - Twittertabel

Opvallend aan deze tabel is dat Juliette, Marieke en Toprak (bijna) niemand van deze groep volgen en Juliette, Marieke en Toprak door niemand van deze groep gevolgd worden. De drie personen die heet meest gevolgd worden zijn Rik, Marlijn en Martine. Ajouad volgt daarentegen ook niemand, maar die volgt op Twitter alleen maar nieuwsaccounts, geen BN’ers.

En toen waren we aan het einde van deze post. Wij komen tot de conclusie dat Rik, Viktor, Pieter en Marlijn in ieder geval meedoen en Juliette, Toprak en Marieke zeer waarschijnlijk niet. Wat dan die Twitterstilte precies verklaart weten wij ook niet precies: het zou misschien Expeditie Robinson kunnen zijn. Verder mist er nog 1 man. Zodra wij (of jullie) die gevonden hebben, laten we het jullie weten!

Graafgroeten!
MollootBlog

Advertenties

5 Reacties op “Wie doen er mee aan het nieuwe seizoen?

  1. Pingback: Bekendmaking zesde kandidaten vanavond in RTL Boulevard | MollootBlog·

  2. Marlijn Weerdenburg heeft op 1 juni een foto van New York gedeeld op twitter en niet op 1 juli…

  3. Pingback: Rik van de Westelaken eerste deelnemer nieuwe seizoen | MollootBlog·

  4. Pingback: Zeer binnenkort namen bekend volgende seizoen | MollootBlog·

Reageer...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s